Dobar liječnik

Dobar liječnik - Štifanić, Mirko | Caritasspiritistcenter.org

...ski liječnik mora poznavati širok spektar tjelesnih i psihičkih stanja, a nerijetko ne može pratiti brz tempo napretka u medicini ... Posjeta urologu ... ... Crni vikend u Međimurju: Život si oduzeli poznati vinar i liječnik opće... ... ski liječnik mora poznavati širok spektar tjelesnih i psihičkih stanja, a nerijetko ne može pratiti brz tempo napretka u medicini. Daily Mail pitao je liječnike specijaliste s kojim se krivim dijagnozama... Ne moram naglašavati - tražim nekoga tko zna slušati, tko je strpljiv čovjek i dobar liječnik... prednost - zapadni dio Zagreba, ali nije uvjet. hvala! Dobar liječnik je osoba koja će asertivno odbiti onog pacijenta koji manipulacijama ...

INFORMACIJA

AUTOR
Štifanić, Mirko
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Dobar liječnik.pdf

OPIS

Liječnici u svom su poslu doista nezamjenjivi. Međutim, liječnik i medicina nisu samo sinonimi za liječenje bolesti i vraćanje zdravlja, odnosno za zadovoljstvo pacijenta, već ih pacijenti u nas nerijetko doživljavaju kao prijetnju zdravlju jer nisu etični, čestiti i moralni, nisu dobri. Liječnikova arogancija, dvoličnost i slične karakteristike ubijaju pacijentovu volju za komunikacijom, liječenjem, a ponekad i za životom. Naime, običan i dobar liječnik, te stari i novi profesionalizam, posve su različiti pojmovi. Etičan liječnik i medicina/zdravstvo moralno su bolja i društveno prihvatljiva alternativa. Međutim, oni su mogući samo u socijalno i zdravstveno pravednoj Hrvatskoj. To se može postići konsenzusom. U nas ima sve više liječnika koji zavlače pacijenta zbog pozitivnih sankcija, ako štede na štetu pacijenta, stoga ima i sve više nezadovoljnih pacijenata. Zdravstvo počinje poslovati na tržišnom principu. Liječnikova uspješnost u vođenju zdravstvene ustanove mjeri se na temelju trošenja proračunskih sredstava, a ne na temelju stvaranja radne atmosfere u kolektivu i unapređenja medicinske djelatnosti te poštivanja prava pacijenata. Takav liječnik je sve poželjniji. Pacijenti u tom sustavu dobivaju ono što im se daje, a ne što im treba. Za ovu zemlju to je neprihvatljivo, necivilizacijski i nemoralno. Jer trebamo biti društvo koje stalno povećava izglede svojih oboljelih članova i svim pacijentima omogućava najkvalitetnije liječenje i potpuno izliječenje, a ne suprotno. U nas, međutim, pacijenti nerijetko primjećuju da u procesu liječenja liječnik ne poštuje dostignuti standard medicinske usluge, nego se spušta ispod nje, što je nedopustivo. Slučajevi brojnih pacijenata svjedoče o načinu liječenja koji je daleko od javnosti poznatog i standardiziranog. Posebno treba istaknuti da je za djecu stresan svaki boravak i liječenje u bolnicama bez prisustva roditelja, ali ni za to nema dovoljno razumijevanja.

Želite li pročitati knjigu?Dobar liječnik u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Štifanić, Mirko. Čitati Dobar liječnik Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE