Sfere III Pjene

Sfere III Pjene - Sloterdijk, Peter | Caritasspiritistcenter.org

...III Pjene. Autor: Sloterdijk, Peter. 280,00 kn ... Pjene i šamponi | Koch-Chemie Hrvatska | Izvrsna Rješenja ... ... . Nema na zalihi. Dodaj u listu želja. ISBN: 9789538207167 Izdavač: Sandorf- obrt za nakladništvo i posredništvo Područje: Filozofija Uvez: Meki uvez SKU: VBZ-9802146 Kategorija: Publicistika Oznaka: filozofija Jezik: Hrvatski Biblioteka: Sandorf- obrt za nakladništvo i posredništvo ... Sfere III - Pjene je djelo autora Peter Sloterdijk, nakladnika Mizantrop. Pronađite djelo na webshopu Knjižare Ljeva ... Sfere I: Mjehuri knjiga autora ... - VBZ online bookstore ... . Pronađite djelo na webshopu Knjižare Ljevak. SFERE III PJENE. 280,00 kn 252,00 kn dostupno. Dodaj. ISBN: 978-953-8207-16-7. MIZANTROP. Uvez: meki. Godina izdanja: 2019. O knjizi SFERE III PJENE. Dok se u okvirima sferologije Sloterdijk intenzivno b...

INFORMACIJA

AUTOR
Sloterdijk, Peter
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Sfere III Pjene.pdf

OPIS

Dok se u okvirima sferologije Sloterdijk intenzivno bavi na mikrorazini intimnošću ljudske egzistencije, na makrorazini učincima globaliziranja, u polisferičnome ustroju izričito se, pak, ispituje medijska konstrukcija stvarnosti. Sve to upućuje na obrat u razumijevanju čovjeka. Nije riječ više o kantovski postavljenome subjektu transcendentalne svijesti koji prostor uspostavlja iz kategorija i pojmova vremenski konstituiranoga opažaja objekata u prostoru. Obrat je što se ljudska egzistencija u antropotehničkome prostoru izvodi kao rezultat primarne neodređenosti slobode. A to samo znači da čovjek nije niti rob prostora, a niti njegov povlašteni tvorac, premda je bitna odrednica slobode u intimnosti i sraslosti s onim što se uvijek može nazvati, u analogiji s Heideggerovim pojmom tubitka (Dasein) kao brige za sebe, “mojim” prostorom. Peter Sloterdijk njemački je filozof, teoretičar kulture i pisac. Predavao je do 2017. godine filozofiju i teoriju medija na Visokoj školi za dizajn u Karlsruheu. Njegovo djelo izmiče klasičnim disciplinarnim podjelama u filozofiji i usredotočuje se na opće preispitivanje zapadne modernosti i njezina intelektualnoga naslijeđa, dotičući se pritom tema poput posthumanizma i položaja pojedinca u suvremenom svijetu, društvenog utjecaja tehnologije i medija te uloge duhovnosti i mišljenja u današnjemu svijetu. Po nekima kontroverzan autor, Peter Sloterdijk jedan je od najznačajnijih živućih njemačkih intelektualaca, koji svojim djelima doprinosi promišljanju aktualnih europskih, pa i svjetskih društvenih problema.

Želite li pročitati knjigu?Sfere III Pjene u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Sloterdijk, Peter. Čitati Sfere III Pjene Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE