Osam planina

Osam planina - Cognetti,Paolo | Caritasspiritistcenter.org

... nisu samo sneg i litice, grebeni, potoci, jezera i ... Moderna vremena :: Paolo Cognetti : Osam planina ... . Kada sam razmenjivala utiske sa drugim čitaocima romana „Osam planina" Paola Konjetija (1978), koju je sa italijanskog jezika za naše... Postoji nepalska legenda o osam planina i osam mora koja ih razdvajaju. Planine i mora su pravilno raspoređeni po preciznom krugu. U centru kruga nalazi najviši vrh kog Nepalci nazivaju Sumeru. Osam planina jedinstveni je književni fenomen — Paolo Cognetti u svojoj naoko jednostavnoj priči postavlja najvažnija i najteža pitanja koja muče suvremenog čovjeka. Osam plani ... PDF Osam planina ... . Osam plani...

INFORMACIJA

AUTOR
Cognetti,Paolo
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Osam planina.pdf

OPIS

Kada osamljeni šestogodišnjak Pietro prvi put s roditeljima, zaljubljenicima u planinarenje, dođe provesti ljetne praznike u selo Grana u podnožju planine, i ne sluti da će mu planina, kao i njegovim roditeljima, odrediti život. U selu upoznaje pomalo divljega čuvara krava Bruna. Deset će godina svakoga ljeta njih dvojica obilaziti stare napuštene kuće i mlinove, tražiti nove putove i osvajati planinske vrhunce s Pietrovim ocem. U tinejdžerskoj dobi svaki od njih krenut će svojim, dobro utabanim i socijalnim odnosima predodređenim putem. Bruno će ostati na selu, neće se školovati, dok će Pietro prestati dolaziti na planinu, a njegov život postat će tipični život urbanog mladoga čovjeka. Kada Pietru iznenada, od srčanog udara, umre otac, on će se vratiti planini da zajedno s Brunom, starim prijateljem, obnovi kuću koju mu je ostavio otac. Jedan će cijeli život kao u staroj himalajskoj legendi obilaziti osam planina, a drugi će cijeli život provesti na jednoj. Osam planina meditacija je o prijateljstvu i prirodi, o očevima i sinovima. Osam planina jedinstveni je književni fenomen – Paolo Cognetti u svojoj naoko jednostavnoj priči postavlja najvažnija i najteža pitanja koja muče suvremenog čovjeka. Mistična i filozofična priča o prijateljstvu i prirodi osvojila je čitatelje na više od četrdeset svjetskih jezika i najvažnije nagrade – talijansku Stregu, francuski Prix Médicis, nagradu Engleskog PEN-a i mnoge druge.

Želite li pročitati knjigu?Osam planina u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Cognetti,Paolo. Čitati Osam planina Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE