O tiraniji

O tiraniji - Snyder, Timothy | Caritasspiritistcenter.org

...čar Timothy Snyder - vodeći američki stručnjak za Treći Reich i holokaust, kao i za povijest istočne Europe - uznemiren autoritarnom i opasnom politikom Trumpove administracije, napisao je važno djelo pod nazivom O tiraniji, koje je dobilo odlične kritike i zasjelo na vrhove svjetskih književnih lista ... Tiranija - Wikipedia ... . U njemu je izložio ... O tiraniji je odlična knjiga autora Timothy Snyder. Knjiga pod nakladom Naklada Ljevak izdana je kao meki uvez uvez. Pročitajte više. O tiraniji je djelo povjesničar i vodećeg američkog stručnaka za Treći Reich i holokaust, uznemiren autoritarnom i opasnom Trumpovom politikom. "Tiranija počinje ilegitimnim dospjećem tiranina na vlast, tj. vladarom postaje osoba koja nije izabrana niti je priznato naslijedila vlast ... O TIRANIJI ⋆ Poslovna knjižara UM ... . Pročitajte više. O tiraniji je djelo povjesničar i vodećeg američkog stručnaka za Treći Reich i holokaust, uznemiren autoritarnom i opasnom Trumpovom politikom. "Tiranija počinje ilegitimnim dospjećem tiranina na vlast, tj. vladarom postaje osoba koja nije izabrana niti je priznato naslijedila vlast. Odlučujuće je što se tiranija uspostavlja neovisno i pravnim i običajnim normama u danoj sredini... Timothy Snyder...

INFORMACIJA

AUTOR
Snyder, Timothy
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
O tiraniji.pdf

OPIS

Utemeljitelji Sjedinjenih Država izvlačili su pouke iz povijesti koju su poznavali. Pribojavajući se mogućnosti da se demokratska republika kakvu su zamislili uruši, proučavali su pad drevnih demokratskih sustava i republika i njihovo pretvaranje u oligarhije i carstva. Povjesničar Timothy Snyder – vodeći američki stručnjak za Treći Reich i holokaust, kao i za povijest istočne Europe – uznemiren autoritarnom i opasnom politikom Trumpove administracije, napisao je važno djelo pod nazivom O tiraniji, koje je dobilo odlične kritike i zasjelo na vrhove svjetskih književnih lista. U njemu je izložio dvadeset lekcija 20. stoljeća prilagođenih današnjim okolnostima.„Današnji Amerikanci nisu nimalo mudriji od onih Europljana koji su u 20. stoljeću gledali kako demokracija uzmiče pred fašizmom, nacizmom ili komunizmom. Naša je jedina prednost što možemo učiti iz njihova iskustva. I sada je pravi trenutak za to“, naglašava autor u ovome svojevrsnom političkom „priručniku“ za svakodnevnu uporabu. Kroz britke poruke dvadeset kratkih poglavlja (Ne budite unaprijed poslušni; Branite institucije; Čuvajte se jednopartijske države; Osluškujte opasne riječi; Istražujte…), ponukan nedavnim izbornim rezultatima u SAD-u, Snyder na primjerima tragične europske povijesti 20. stoljeća pokazuje kamo američko ili bilo koje drugo društvo može odvesti nedemokratski oblik vladavine, odnosno tiranije.„Sve smo zreliji za fašizam. Ovaj američki autor ne ostavlja nam nikakve iluzije u vezi s nama samima.“ Svetlana Aleksijevič, dobitnica Nobelove nagrade za književnostTimothy Snyder profesor je povijesti na Sveučilištu Yale. Autor je, među ostalim, i knjiga Bloodlands: Europe Between Hitler and Stalin i Black Earth: The Holocaust as History and Warning. Snyder je član Odbora za savjest pri Američkome memorijalnom muzeju holokausta i stalni član Instituta za humanističke znanosti u Beču. Za svoj rad primio je nagradu Američke akademije za umjetnost i književnost, Nagradu Hannah Arendt i Leipzišku književnu nagradu za europsko razumijevanje.

Želite li pročitati knjigu?O tiraniji u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Snyder, Timothy. Čitati O tiraniji Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE