Diktatori – 3.izdanje

Diktatori – 3.izdanje - Overy, Richard | Caritasspiritistcenter.org

...ri, 3. izdanje. Richard Overy. Richard Overy, Diktatori, 3 ... Nesanica. Psihologija. Razumijevanje Istine. 3. izdanje ... ... Najveći diktatori novije istorije | Liste ... ri, 3. izdanje. Richard Overy. Richard Overy, Diktatori, 3. idanje, tvrdi uvez. Izdavač: Naklada Ljevak d.o.o. Broj stranica: 849. Diktatori, 3. izdanje. Diktatori, 3. izdanje. Richard Overy.  Diktatori - 3.izdanje. Richard Overy. Diktatori su knjiga kojoj se može stalno vraćati, koja...

INFORMACIJA

AUTOR
Overy, Richard
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Diktatori – 3.izdanje.pdf

OPIS

Hitlerova Njemačka i Staljinova Rusija Više od pola stoljeća nakon Staljinove i Hitlerove smrti, njihove diktature još uvijek bacaju dugu i stravičnu sjenu na moderan svijet. Bili su vođe najrazornijih i najsmrtonosnijih režima u povijesti, pobivši milijune ljudi. Vodili su najveći i najskuplji rat u povijesti. Ipak, milijuni Nijemaca i Rusa oduševljeno su podržavali njih i vrijednosti koje su zastupali. U ovoj opsežnoj i impresivnoj povijesti Overy podrobno analizira dva režima, pokušavajući odgovoriti na bitna pitanja: Kako su te diktature bile moguće? Kako su funkcionirale? Kakva je to veza koja je tako snažno povezivala diktatore i narode kojima su vladali? Overy iznosi dojmljiv i slikovit prikaz različitih putova kojima su Staljin i Hitler došli na vlast i načina na koji su zlostavljali svoj narod i vladali njime. ”Uzbudljiva, uvjerljiva, lako prohodna, a opet maestralna i u dijelovima iznenađujuća knjiga o dvije vjerojatno najobrađivanije povijesne ličnosti 20. stoljeća. Overy je ostao svjež, poseban, hrabar u knjizi koja obrađuje Hitlera i Staljina i režime koje su predstavljali, a to mogu samo vrhunski znanstvenici i odlični pripovjedači. Dobra historiografi ja je kao pripovijest, ali ograničena izvorima, provjerljiva. Diktatori su knjiga kojoj se može stalno vraćati, koja objašnjava puno više od vremena kada su jedan s drugim komunicirali ili se sukobljavali njemački führer i sovjetski vođa Staljin. Richard Overy napisao je knjigu koju sa zanimanjem čitaju svi; iz koje s lakoćom uče studenti, ali i tekst koji je zanimljiv i onima koji su čitavog života o Hitlerui Staljinu posvuda nešto slušali, ali žele pouzdanu informaciju na jednom mjestu.” Tvrtko Jakovina ”Treba li nam još jedna knjiga o Hitleru i Staljinu? Overyju je dovoljno samo nekoliko stranica da nas uvjeri kako zaista treba.” Observer ”Impresivan prilog povijesti tog razdoblja… nezaobilazno.” Sunday Telegraph ”Overyjeva nenadmašna knjiga neprocjenjiva je i genijalno opisuje izopačeni moralni univerzum tih režima i njegovo djelovanje na njihove građane.” New York Times ”Britki prilog suvremenoj historiografiji.” Times Literary Supplement RICHARD OVERYje profesor povijesti na londonskom King’s Collegeu. Član je Britanske Akademije a 2001. godine dobio je nagradu Samuel Elliot Morison za doprinos vojnoj povijesti. Autor je brojnih knjiga o Trećem Reichu i o Drugom svjetskom ratu.

Želite li pročitati knjigu?Diktatori – 3.izdanje u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Overy, Richard. Čitati Diktatori – 3.izdanje Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE