Eshatologija – smrt i vječni život

Eshatologija – smrt i vječni život - Ratzinger, Joseph | Caritasspiritistcenter.org

...Ratzinger (papa emeritus Benedikt XVI.) jedan je od najvećih živućih teologa, a knjiga Eshatologija smatra se njegovim najznačajnijim znanstvenim radom koji je i on sam opisao kao svoje "najbolje razrađeno djelo" ... Eshatologija | Veliki Rečnik ... . Prvi put objavljena 1977. godine, ova je knjiga doživjela niz izdanja i... Start by marking "Eshatologija: smrt i vječni život" as Want to Read Ona je odraz Kristova nauka u današnjici u odnosu na ključna ljudska pitanja života i smrti te će biti korisna i svim vjernicima kao i svakomu suvremenom čitatelju koji traži odgovore na posljednja pitanja i pitanja smisla koja iz temelja... Eshatologija: Smrt i vječni život - Eschatology: Death and Eternal Life. Eshatologija: Smrt i vječni život (njemački: Eschatologie, Tod und ewiges Leben) je knjiga iz 1988 ... Eshatologija: Smrt i vječni život ... ... Eshatologija: Smrt i vječni život - Eschatology: Death and Eternal Life. Eshatologija: Smrt i vječni život (njemački: Eschatologie, Tod und ewiges Leben) je knjiga iz 1988...

INFORMACIJA

AUTOR
Ratzinger, Joseph
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Eshatologija – smrt i vječni život.pdf

OPIS

Joseph Ratzinger (papa emeritus Benedikt XVI.) jedan je od najvećih živućih teologa, a knjiga Eshatologija smatra se njegovim najznačajnijim znanstvenim radom koji je i on sam opisao kao svoje “najbolje razrađeno djelo”. Prvi put objavljena 1977. godine, ova je knjiga doživjela niz izdanja i prijevoda, a do dana današnjega ostaje priznata kao vodeća literatura ne samo za proučavanje “posljednjih stvari” nego i same biti kršćanstva i smisla kršćanskoga vjerovanja. Nepolemički, ali vrlo smiono, strogo znanstveno, ali duboko ukorijenjeno u objavi i tradiciji, papa Benedikt ulazi u raspravu sa svim relevantnim filozofskim i teološkim autorima te, vođen isključivo ljubavlju i čežnjom za istinom, razlaže teologiju smrti, pojašnjava besmrtnost duše i uskrsnuće mrtvih kao i Kristov ponovni dolazak, tumači pakao, čistilište i raj spajajući ih s teologijom nade i vjere u budućnost. Iako od golema teološkoga značenja, ova je knjiga puno više od akademskoga razmatranja. Ona je odraz Kristova nauka u današnjici u odnosu na ključna ljudska pitanja života i smrti te će biti korisna i svim vjernicima kao i svakomu suvremenom čitatelju koji traži odgovore na posljednja pitanja i pitanja smisla koja iz temelja oblikuju njegov život i ponašanje.

Želite li pročitati knjigu?Eshatologija – smrt i vječni život u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Ratzinger, Joseph. Čitati Eshatologija – smrt i vječni život Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE