Čokolada

Čokolada - Harris, Joanne | Caritasspiritistcenter.org

...áda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě ... Čokolády | Košík.cz ... ... Čokoláda - Wikipedie ... áda je obvyklá součást nejrůznějších druhů sladkostí a patří bezesporu k nejpopulárnějším na světě. Slovo čokoláda má původ v aztéckém výrazu xocolātl (čteno [šokolatl]), jenž má význam hořké pití. Čokolada je alkaloidno desertno jelo dobivenog punjenjem zagrijane homogene smjese u kalupe i naglim ...

INFORMACIJA

AUTOR
Harris, Joanne
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Čokolada.pdf

OPIS

Bezvremenski roman o zakopčanom selu koje se otvara radosti i senzualnosti – svaka stranica vrvi opisima koji izazivaju zazubice u sladokusaca, frankofila i ljubitelja strasti posvuda. Kad egzotična neznanka Vianne Rocher stigne u francusko selo Lansquenet-sous-Tannes i otvori čokoladarnicu preko puta crkve, župnik Reynaud prepozna je kao ozbiljnu opasnost za svoje stado – posebno zato što je početak korizme, tradicionalnog razdoblja samoodricanja. Svaka kutijica slasnih zalogaja dolazi s darom: Vianne nepogrešivo pogađa što je kupcima omiljeno. Je li ona vještica? Uskoro mještani više ne mare, prepuštaju se iskušenju, radosti i dramatičnom okršaju između uskrsne svečanosti i poganskog veselja festivala čokolade. Obavezno štivo za svakoga tko žudi za književnim bijegom i tračkom čarolije u svakodnevici. “Proslava užitka, ljubavi i tolerancije.” Observer “Senzualno i pametno… suptilno i briljantno.” Daily Telegraph Joanne Harris rođena je 1964. u Barnsleyju od majke Francuskinje i oca Engleza. Studirala je moderne i srednjovjekovne jezike na Cambridgeu i petnaest godina radila kao nastavnica. U to vrijeme napisala je tri romana, među kojima i Čokoladu, koja je pretvorena u uspješan film nominiran za Oscara. Otada je napisala još 18 romana, a usto i novele, kratke priče, libreta za dvije kratke opere, nekoliko scenarija, mjuzikl i tri kuharice. Knjige su joj prevedene i objavljene u više od 50 zemalja i osvojile su brojna britanska i međunarodna priznanja. Strastvena je borkinja za autorska prava i trenutno predsjednica Society of Authors (SOA). Živi sa suprugom u Yorkshireu.

Želite li pročitati knjigu?Čokolada u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Harris, Joanne. Čitati Čokolada Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE