Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća

Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća - Murakami, Haruki | Caritasspiritistcenter.org

...da će vas ovo odvesti u knjižaru i da će te na policama potražiti: Haruki Murakami - "Bezbojni Cukuru Tazaki i njegove godine hodočašća" ... Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća - Društvo... ... . Za one... U potrazi za istinom, nestaju jasne granice i okviri. Istina dobija više pojavnih oblika, vreme gubi uobičajenu linearnu dimenziju, a zamagljuje se prelaz iz jave u san. Eho u kojem su izmešane prošlost i sadašnjost, ispunjen je melanholičnim notama minijatura iz Godina hodočašća Franca Lista. Cukuru Tazaki je kao tinejdžer voleo da sjedi na željezničkim stanicama i gleda vozove kako prolaze. Imao je četvoro najboljih prijatelja ... Bezbojni tsukuru tazaki I njegove godine hodočašća ... . Cukuru Tazaki je kao tinejdžer voleo da sjedi na željezničkim stanicama i gleda vozove kako prolaze. Imao je četvoro najboljih prijatelja - dvojica momaka zvali su se Crveni i Eho u kojem su izmiješane prošlost i sadašnjost, ispunjen je melanholičnim notama minijatu...

INFORMACIJA

AUTOR
Murakami, Haruki
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća.pdf

OPIS

U japanskom gradu Nagoyi živi petoro nerazdvojnih srednjoškolskih prijatelja. Dvije djevojke i dvojica mladića u svojim prezimenima nose naziv za određenu boju. Svakoga od njih boja kojom se zove oblikuje na određeni način. Ime petog prijatelja Tsukurua Tazakija ne znači boju, što je razlog zbog kojeg se on osjeća izdvojenim, bezličnim. Međutim, bezbojnost njegove osobnosti esencija je koja skupinu čini potpunom. Jednog dana, bez objašnjenja, skupina odbacuje bezbojnog prijatelja, što ovog duboko potresa i mijenja do fizičke neprepoznatljivosti. Šesnaest godina kasnije Tsukuru odlazi na put u stvarne i imaginarne krajeve kako bi otkrio razloge zbog kojih je izopćen, te našao odgovore na pitanja o ljubavi, prijateljstvu i vlastitom identitetu.

Želite li pročitati knjigu?Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Murakami, Haruki. Čitati Bezbojni Tsukuru Tazaki i njegove godine hodočašća Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE