Hipotireoza

Hipotireoza - Kusić | Caritasspiritistcenter.org

...ipotireoza je stanje smanjenog stvaranja, izlučivanja i djelovanja hormona štitnjače ... Hipotireoza i trudnoća | Bebo ... . Najčešći uzrok hipotireoze je kronična autoimuna upala štitnjače - Hashimotov tireoiditis. Feeling sluggish? Gaining unexpected weight? Your thyroid gland may not be working effectively. Learn more about causes and treatments of this condition. Hipotireoza je podmukla bolest, a njeni se simptomi polako razvijaju i zbog toga teže zamjećuju. Jedan od mogućih uzroka je i hipotireoza. Hormoni štitnj ... Hypothyroidism: An Update - American Family Physician ... . Jedan od mogućih uzroka je i hipotireoza. Hormoni štitnj...

INFORMACIJA

AUTOR
Kusić
DIMENZIJA
1,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Hipotireoza.pdf

OPIS

Navedena knjiga, zbornik radova, u sebi sadrži interdisciplinarna predavanja eminentnih hrvatskih stručnjaka s najrazličitijim temama vezanih uz hipotireozu: današnje viđenje hipotireoze, njezino značenje od novorođenačke do starije dobi te bazične, pedijatrijske, kirurške, metaboličke, terapijske i druge aspekte te bolesti/poremećaja. Hipotireoza je danas jedan od najznačajnijih, a često i neprepoznanih i podcijenjenjih kliničkih entiteta u tireoidologiji, koji zahvaća u sve većoj mjeri najaktivniji sloj stanovništa, pretežito žena u generativnoj dobi. Ova je tematika osobito važna i zanimljiva stručnjacima zbog svojega širokog dijapazona simptoma koji se kreću od jedva zamjetljivih do onih koji mogu onemogućiti normalan, produktivan i u konačnici kvalitetan život oboljele osobe. Težak nedostatak hormona štitnjače u trudnoći i perinatalnom razdoblju može biti uzrokom teških posljedica po majku i dijete, što je priznala i Svjetska zdravstvena organizacija u nekoliko svojih programa s ciljem iskorjenjivanja oštećenja mozga i kretenizma kod djece kao i povećane incidencije pobačaja, mrtvorođene i prijevremeno rođene djece u hipotireotičnih majki. Ovaj zbornik radova je stoga vrlo dobrodošao priručnik i praktično štivo za one koji su zainteresirani za problematiku hipotireoze; od studenata medicine i medicini srodnih struka kao pomoć u učenju i dopuna udžbenicima iz dotičnih predmeta, u poslijediplomskoj nastavi iz više specijalizacija (interne medicine, endokrinologije, nuklearne medicine, epidemiologije, ginekologije i brojnih drugih), liječnicima obiteljske medicine kojima može osvježiti znanje o ovoj čestoj problematici štitnjače s kojom se sve češće susreću u svojem svakodnevnom radu racionalizirajući time primjenu dijagnostičkih terapijskih postupaka, liječnicima specijalistima i supspecijalistima iz najrazličitijih grana medicine koji u ovom zborniku mogu naći recentne spoznaje o hipotireozi, kao i nove paradigme – domaće i svjetske smjernice i algoritme, koji se rabe u liječenju tog poremećaja. Budući da je ovo djelo didaktički kompetentno i sistematično pokriva cjelokupnu problematiku i dotiče sve aspekte hipotireoze, da je obogaćeno suvremenom stručnom literaturom, popraćeno tabelarnim i grafikonskim prikazima i tekstovnim tumačenjima, sve navedeno mu osigurava aktualnost kroz dulji niz godina.

Želite li pročitati knjigu?Hipotireoza u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Kusić. Čitati Hipotireoza Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE