Kradljivac umjetnina

Kradljivac umjetnina - Charney, Noah | Caritasspiritistcenter.org

...ac umjetnina book. Read 540 reviews from the world's largest community for readers ... Pogledajte online Umjetnost krađe na HBOGO ... . Goodreads helps you keep track of books you want to read. Start by marking "Kradljivac umjetnina"... S tako visokokvalificiranim maherom naslov "Kradljivac umjetnina" gotovo se nezaobilazno nameće, pa je još preostalo dogovoriti atraktivne umjetnike čije će slike "virtualno" dobiti nove vlasnike. Kradljivac umjetnina - Noah Charney. Težina. 769 g. ... Kradljivac umjetnina | Noah Charney [Charney, Noah] | download ... . Težina. 769 g....

INFORMACIJA

AUTOR
Charney, Noah
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kradljivac umjetnina.pdf

OPIS

Recept je jednostavan: Treba samo spojiti umjetnost, povijest i dobru krimi priču te naći dobrog pisca koji će to sve umješno umiješati! A još je jednostavnija varijanta za izdavača ako nađe talentiranog pisca koji je studirao umjetnost i proučavao kriminal u umjetnosti, kao što je ovdje slučaj: naime, Noah Charney je povjesničar umjetnosti i utemeljitelj Društva za istraživanje zločina povezanih s umjetnošću. S tako visokokvalificiranim maherom naslov Kradljivac umjetnina gotovo se nezaobilazno nameće, pa je još preostalo dogovoriti atraktivne umjetnike čije će slike virtualno dobiti nove vlasnike. Charney je za svoj roman-prvijenac odabrao zanimljivo društvo: uvijek atraktivnog Caravaggia i radikalnog ali vrlo utjecajnog Maljeviča – posebno je zanimljivo kad se uz original pojave i kopije Maljevičeve slike Bijelo na bijelom! – u kombinacji s tri rafinirana lopova i tri živopisna inspektora…Autor je i sveučilišni predavač pa je svoje poznavanje slikarstava vješto upleo u priču i tu svakako skrećemo pozornost čitatelju na izvrsne opise Caravaggiova djela te umjetničkih evergreena, kao što Ambasadori Hansa Holbeina mlađeg, Arnolfinievi Jana van Eycka, Bar u Folies-Bergčresu Édouarda Maneta ili bakrorezi Albrechta Dürera, au knjizi se još spominju i Pollock, Rafael, Duchamp, Mondrian, Whistler, Picasso, Modigliani, Piranesi, Munch… rekli bismo: enciklopedija umjetnosti u malom. Valja tome pridodati i autorovo fascinantno predavanje o najpoznatijim krađama umjetnina, a posebno o neriješenoj spektakularnoj krađi Vermeera, Maneta, Rembrandta i Degasa iz bostonskog Muzeja Isabelle Stewart Gardner, 1990. godine. Sve u svemu, pred nama je: sofisticirani, artistički, pa i edukativni, s primjetnom dozom humora pisan, krimić o galeristima, konzervatorima, slikarima, dražbovateljima, kolekcionarima, antikvarima, umjetnicima i naravno kriminalcima, koji su ipak malo profinjenijeg ukusa (motiv je krađa/posjedovanje ne samo nečega iznimno skupog, nego i neupitno lijepog i vrijednog) i stila od kolega iz šire branše, pa vam tako možemo otkriti da iako se knjiga čita bez daha, u njoj nema mrtvih, pa čak ni korištenja vatrenog ili hladnog oružja! Na kraju spomenimo još i zanimljivost koja bi, s obzirom na trenutni interes medija, mogla potaknuti prodaju knjige: Charney se prigodom posjeta Sloveniji prisnije upoznao s jednom studenticom prelijepih očiju, s kojom se ubrzo i oženio, te jednu od sporednih junakinja našega krimića nazvao imenom svoje žene – Urška!

Želite li pročitati knjigu?Kradljivac umjetnina u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Charney, Noah. Čitati Kradljivac umjetnina Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE