Hrana kao kultura

Hrana kao kultura - Montanari, Massimo | Caritasspiritistcenter.org

...ana kao kultura. U hrani kao kulturi vidimo i povezivanje s drugim tradicijama, vjerama, otvaranje naših okusnih pupoljaka drukčijim začinima i namirnicama, a sve u cilju da razbijemo barijere i ... Hrana kao afrodizijak - Dijeta i zdravlje ... ... Hrana je kultura dok se proizvodi, čak „izvodi" jer čovjek ne koristi samo ono što pronalazi u prirodi (kao što to čine sve druge životinjske vrste), nego nastoji stvoriti i vlastitu hranu... Massimo Montanari: Hrana kao kultura. Knjiga predstavlja popularni kulturnopovijesni pregled odnosa čovjeka prema vlastitoj ishrani kroz komparativnu analizu ... Reci mi šta jedeš, reći ću ti ko si: Hrana kao temelj kulturnog identiteta ... . Knjiga predstavlja popularni kulturnopovijesni pregled odnosa čovjeka prema vlastitoj ishrani kroz komparativnu analizu ...

INFORMACIJA

AUTOR
Montanari, Massimo
DIMENZIJA
2,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrana kao kultura.pdf

OPIS

„Govoriti o mediteranskoj prehrani (u jednini) svojevrsna je metafizička apstrakcija koja zanemaruje krajnju razovrsnost okolnosti koje je sama geografija, a da ne spominjemo povijest, stvorila u regijama kao što su, na primjer, Provansa i Libanon, Tunis i Dalmacija, Sicilija i Egipat. Mnogi faktori koji tvore takozvanu mediteransku prehranu rezultat su nedavnih kulturnih razmjena između svijetskih kontinenata i regija. Azija i Amerika, kao i Afrika i Europa, bile su presudne u određivanju obilježja prehrambenog sustava koji ustaljeno nazivamo mediteranskim.“ Knjiga predstavlja popularni kulturnopovijesni pregled odnosa čovjeka prema vlastitoj ishrani kroz komparativnu analizu stalnih mjena u povijesti europske s naglaskom na mediteransku prehrane. Hrana se u ovoj knjizi originalno prikazuje i kao univerzalno sredstvo komunikacije, kroz svjetska otkića i putovanja koja su stoljećima raznim kulturama donosila nove začine, namirnice i jela koja su iz korijena mijenjala naše navike i stil života.Massimo Montanari profesor je srednjovjekovne povijesti na Sveušilištu u Bologni i jedan od najcijenjenijih stručnjaka na području povijesti prehrane i kulture. Jedan je od osnivača i urednika časopisa Hrana i povijest koji objavljuje Institut Europeen d’Histoire et des Cultures de l’Alimentation.

Želite li pročitati knjigu?Hrana kao kultura u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Montanari, Massimo. Čitati Hrana kao kultura Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE