Štorice od štrig i štriguni

Štorice od štrig i štriguni - Orlić, Drago | Caritasspiritistcenter.org

...od štrig i štriguni - Drago Orlić. Štorice od štrig i štriguni book ... Drago Orlić predstavio svoju zbirku pjesama Roverija - portret zavičaja ... . Read reviews from world's largest community for readers. See a Problem? We'd love your help. Let us know what's wrong with this preview of Štorice od štrig i štriguni by Drago Orlić. Naslov "Štorice od štrig i štriguni" po kazivanju moje "none" (Fairy Tales about Witches and Warlocks told by my Grandmother). Autori Miletić, Petar. Izvornik Izvješće Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci 2018./20 ... Moderna vremena :: Književni petak : Štorice od štrig i štriguni ... . Izvornik Izvješće Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci 2018./2019. (1332-9723) 32 (2019), 1; 38-42. Vrsta, podvrsta i kategorija rada Radovi u... Za istarsku su usmenu pučku baštinu štrige i štriguni, krsnici, more, urečljivci, macvalići, vrazi, zmajevi i ostala...

INFORMACIJA

AUTOR
Orlić, Drago
DIMENZIJA
9,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Štorice od štrig i štriguni.pdf

OPIS

Za istarsku su usmenu pučku baštinu štrige i štriguni, krsnici, more, urečljivci, macvalići, vrazi, zmajevi i ostala bića iz ove knjige baš poput izvanzemaljaca u popularnoj kuturi dvadesetog i dvadeset prvog stoljeća: nitko ne priznaje da u njih vjeruje, ali mnogi će reći da nečega tu ipak ima. Poznati istarski pjesnik, pisac, novinar, satiričar, umjetnik, nakladnik i gastronom, Drago Orlić prije tridesetak je godina prikupio širom Istre priče o nadnaravnim bićima i praznovjericama, i to baš u pravo vrijeme, kada su već mnoge počele tonuti u zaboravu. Uz toliko bogatu baštinu drevnih usmenih predaja, pa i uz još poneku suvremenu neobjašnjivu pojavu, Istra se i danas pričinjava kao zemlja tajanstvenih bića koja ljude radoznala duha više mame nego plaše. Zato se i moglo dogoditi da Orlićeva knjiga u minula dva-tri desetljeća postane kultna, i da s vremenom plane, nestane, da se danas nigdje ne može naći, iako se mnogi za nju zanimaju i mnogi je žele imati. Ovim drugim, dopunjenim i proširenim izdanjem nadamo se da će takve želje biti zadovoljene, da će se Štorice od štrig i štriguni tražiti i čitati i kao literatura i kao dokument, i da će nove generacije čitatelja možda pronaći odgovore na neka pitanja koja sva ova desetljeća uporno ostaju nerasvijetljena. Primjerice: zašto se istarske štrige okupljaju u jedanaest sati navečer, a ne u ponoć kao u svom normalnom svijetu?

Želite li pročitati knjigu?Štorice od štrig i štriguni u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Orlić, Drago. Čitati Štorice od štrig i štriguni Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE