Ljubavni žar

Ljubavni žar - Zaimoglu, Feridun | Caritasspiritistcenter.org

... Geljic - Ljubavni žar. 04:15. Скачать ... Volim te ljubavi - najlepše izjave ljubavi ... ... Feridun Zaimoglu, LJUBAVNI ŽAR ... Geljic - Ljubavni žar. 04:15. Скачать. Domic i Geljic Ljubavni žar. Duration: 4:15 File type: mp3. Feridun Zaimoglu, LJUBAVNI ŽAR Nakladnik NOVELA MEDIA Zagreb 2009 Meki uvez. 330 stranica. Kako živjeti i voljeti u suvremenom zapadnom svijetu, u kojemu su nestali svi ljubavni rituali? Ljubavni žar book. Read 7 reviews from the world's largest community for readers. Kako živjeti i voljeti u ...

INFORMACIJA

AUTOR
Zaimoglu, Feridun
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Ljubavni žar.pdf

OPIS

Kako živjeti i voljeti u suvremenom zapadnom svijetu, u kojemu su nestali svi ljubavni rituali? Feridun Zaimoglu piše svevremensku priču o zavođenju, prenoseći tursku orijentalnu tradiciju na Zapad. Rezultat je dirljiv i snažan roman, s brojnim komičnim trenucima na granici groteske kojima autor ismijava i kritizira ljubavne klišeje te fenomene današnjeg racionalnog društva. Kako pomiriti razdor između uskogrudnoga patrijarhalnog naslijeđa i prisvojenog kolektivnog identiteta u modernom, ali hladnom svijetu? Zaimoglu piše o potrazi za smislom modernog čovjeka zapelog u svakodnevici zbog okova tradicije. Njegov je patos iskren i stvaran jer propituje ključno pitanje današnje stvarnosti – osjećaj da živimo tuđi, nepoznati život. Protagonist romana je njemački broker turskog podrijetla, David, koji se uspije povući s burze malo prije njezina kraha. Nakon prekida duge i iscrpljujuće veze, a potom i praznine koju ostavlja zapadnjački životni stil samca tridesetih godina, frustrirani David kreće u potragu za novim izazovima i za ljubavi života. Kako bi otkrio što je s onim mitskim ljubavnim žarom“ o kojem govori tradicija njegova turskog naslijeđa, odlazi u Tursku, gdje ga od sigurne smrti u prometnoj nesreći spašava anđeoska pojava nepoznate ljepotice i iznova raspiruje njegov ugašeni ljubavni plamen. Kao idealno utjelovljenje fatalne žene, misteriozna Tyra i ne sluti da će je David, oboružan samo naznakama njezina identiteta, slijediti po Europi kako bi je nagovorio da mu pruži priliku za ljubav, premda su potpuni stranci.

Želite li pročitati knjigu?Ljubavni žar u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Zaimoglu, Feridun. Čitati Ljubavni žar Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE