Šalu na stranu

Šalu na stranu - Kishon, Ephraim | Caritasspiritistcenter.org

...ocial Media: https://emdc.yt/sinansakic Sinan Sakić - Šalu na stranu Music: Rama lyrics: Rama Arr: Z ... Šalu na stranu ... ... Listen to Šalu Na Stranu by Sinan Sakić, 112 Shazams. ... ocial Media: https://emdc.yt/sinansakic Sinan Sakić - Šalu na stranu Music: Rama lyrics: Rama Arr: Z. Tutunović YouTube & Digital distribution: EMDC Network Facebook... Sinan Sakic — Vagon (Salu na stranu 2021). Sinan Sakic — Na Ravne Casti...

INFORMACIJA

AUTOR
Kishon, Ephraim
DIMENZIJA
1,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Šalu na stranu.pdf

OPIS

Šalu na stranu – Uspomene Ova knjiga uspomena nastala je na temelju niza razgovora koji je s Kishonom, u njegovom domu u Švicarskoj, vodio izraelski novinar Jaron London. Iako, kako je sam rekao, nikad nije želio pisati autobiografiju, Šalu na stranu ipak je autobiografsko djelo u kojem je Kishon vrlo otvoreno progovorio o svom židovskom porijeklu, o obitelji, o svojim djelima te o odnosu prema radu, Bogu, prijateljima, politici te životu općenito. Kishon je i u ovoj knjizi satiričar u duši sposoban i tragične situacije sagledati u vedrijem tonu pa je Šalu na stranu iznimno zanimljiva, iskrena i duhovita knjiga. Ephraim Kishon (1924-2005) izraelski humorist, dramatičar, filmski redatelj, scenarist. Rođen je u Budimpešti kao Ferenc Hoffmann. Nakon rata završava kiparstvo u metalu na Likovnoj akademiji u Budimpešti i od 1945. godine piše kazališne komade i satire. Godine 1949. odlazi iz Mađarske u Izrael, gdje mu pod zanimljivim okolnostima mijenjaju ime te postaje Ephraim Kishon. Jedan je od najpoznatijih svjetskih satiričara a knjige su mu prevedene na 37 jezika i prodane u preko 40 miliona primjeraka. U Hrvatskoj je prevedeno više od 20 Kishonovih knjiga. Više od 40 godina živio je u braku sa Sarom, a nakon njene smrti, ženi se početkom 2003. godine austrijskom književnicom Lisom Witasek.

Želite li pročitati knjigu?Šalu na stranu u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Kishon, Ephraim. Čitati Šalu na stranu Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE