Kognitivna terapija – Osnove, educiranje i uvježbavanje

Kognitivna terapija – Osnove, educiranje i uvježbavanje - Beck, Judith S. | Caritasspiritistcenter.org

...ručite u VBZ online knjižari poznati naslov Kognitivna terapija - Osnove, educiranje i uvježbavanje autora Beck, Judith S ... PDF poglavlje - Naklada Slap ... ... Knjige s področja psihologije - bolha.com ... ručite u VBZ online knjižari poznati naslov Kognitivna terapija - Osnove, educiranje i uvježbavanje autora Beck, Judith S.. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Domov / HRVATSKE IN SRBSKE KNJIGE / KOGNITIVNA TERAPIJA: Osnove, educiranje i uvježbavanje - Judith S. Beck KOGNITIVNA TERAPIJA: Osnove, educiranje i uvježbavanje - Judith S. Beck 10,00 € Dok sam pisala knjigu "Kognitivna terapija: osnove, educiranje, uvježbavanje", znala sam kako "standardni" tekst kognitivne terapije neće moći pokriti svu raznoli-kost teškoća koje su moji pacijenti imali...

INFORMACIJA

AUTOR
Beck, Judith S.
DIMENZIJA
2,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kognitivna terapija – Osnove, educiranje i uvježbavanje.pdf

OPIS

“Koja je svrha ove knjige?” uobičajeno je pitanje koje postavlja čitatelj bilo koje knjige iz psihoterapije i na koje treba odgovoriti. Da bi čitatelji knjige dr. Judith Beck, Osnove kognitivne terapije dobili odgovor na to pitanje, moramo se vratiti u vrijeme početaka kognitivne terapije i pratiti njen razvoj tada.Na temelju kliničkih zapažanja i nekih sustavnih kliničkih istraživanja i eksperimenata, pretpostavljalo se da je u osnovi psihijatrijskih poremećaja poput depresije i anksioznosti poremećaj mišljenja. Do sredine 1980-ih kognitivna terapija stekla je status “sustavne psihoterapije”. Sastojala se od (1) teorije ličnosti i psihopatologije s čvrstim empirijskim nalazima koji potvrđuju temeljne postavke; (2) modela psihoterapije sa setom principa i strategija sukladnih teoriji psihopatologije; (3) dobrih empirijskih nalaza temeljenih na kliničkim istraživanjima rezultata terapije koji potvrđuju učinkovitost ovog pristupa. Svrha knjige dr. Judith Beck, kognitivnog terapeuta nove generacije jest da ponudi čvrstu temeljnu osnovu za primjenu kognitivne terapije. Usprkos zadivljujućem broju različitih područja u kojima se može primijeniti kognitivna terapija, sva se zasnivaju na osnovnim principima istaknutim u ovoj knjizi. Čak će i iskusni terapeuti prepoznati ovu knjigu kao vrlo korisnu za izoštravanje vještina konceptualizacije, obogaćivanje repertoara terapijskih tehnika, planiranje efikasnijih tretmana i rješavanje teškoća i problema tijekom terapije. Dr. Judith Beck je neosporno kvalificirana ponuditi ovaj vodič za kognitivnu terapiju. U proteklih 10 godina uspješno je organizirala i vodila radionice i konferencije s prikazom slučaja, predavala o kognitivnoj terapiji, bila supervizor brojnim početnicima i iskusnim terapeutima, pomagala u osmišljavanju obrazaca za različite poremećaje i aktivno sudjelovala u istraživanjima na području kognitivne terapije. S takvim iskustvom na koje se mogla osloniti, napisala je knjigu s mnoštvom informacija za primjenu ove terapije. Primjena kognitivne terapije nije nimalo jednostavna. Svrha knjige dr. Judith Beck je učenje, educiranje i uvježbavanje početnika i onih iskusnijih terapeuta u kognitivnoj terapiji, a u toj namjeri je u potpunosti uspjela. Iz sadržajaUvod; Kognitivna konceptualizacija; Struktura prve terapijske seanse; Druga i ostale seanse; struktura i oblik; Problemi sa strukturiranjem terapijske seanse; Identificiranje automatskih misli; Identificiranje emocija; Evaluacija automatskih misli; Odgovaranje na automatske misli; Identificiranje i mijenjanje posredujućih vjerovanja; Bazična vjerovanja; Dodatne kognitivne i bihevioralne tehnike; Predočavanje (imaginacija); Domaća zadaća; Završavanje terapije i sprečavanje povrata simptoma; Planiranje tretmana; Problemi koji nastaju u terapiji; Napredovanje (usavršavanje) kognitivnog terapeuta.

Želite li pročitati knjigu?Kognitivna terapija – Osnove, educiranje i uvježbavanje u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Beck, Judith S.. Čitati Kognitivna terapija – Osnove, educiranje i uvježbavanje Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE