Isusovci – misije, mitovi i povijesti

Isusovci – misije, mitovi i povijesti - Wright,Jonathan | Caritasspiritistcenter.org

...sovci misije, mitovi i povijesti Jonathan Wright ... vijesti.me ... . Repozitorij je prazan. Naslovnica > Isusovci, misije, mitovi i povijest. Isusovci: misije, mitovi i povijesti - Jonathan Wright. 5 Jonathan Wright, Isusovci Misije, mitovi i povijesti, Naklada Ljevak d.o.o., Zagreb, 2006., str. 31 6 Ivan Macan, Ignacijeva duhovnost za 21. stoljeće. Obnovljeni život: časopis za filozofiju i religijske znanosti, 61(3), 259-260. Isusovci: misije, mitovi i povijesti. Povijest ... Isusovci, misije, mitovi i povijest ... . Isusovci: misije, mitovi i povijesti. Povijesti isusovačkih misija. Isusovci su u Paragvaj došli 1585. godine i tamo su ostvarili jedan od najznačajnijih misijskih pothvata. Nakon što im je Filip II. predao na upravu krajeve istočno od rijeke Par...

INFORMACIJA

AUTOR
Wright,Jonathan
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Isusovci – misije, mitovi i povijesti.pdf

OPIS

Tijekom pet stoljeća postojanja Družba Isusova optuživana je za ubojstva kraljeva i predsjednika država, njezini su članovi kao misionari prodrli u svaki kutak zemlje, mnogi pripadnici tog reda proglašeni su svecima i mučenicima, a 35 Mjesečevih kratera dobilo je imena po isusovačkim znanstvenicima. Isusovci su pribijani na stup srama i slavljeni više nego pripadnici ijednog vjerskog reda. No, bili voljeni ili omraženi, njihov je dramatičan i dalekosežan utjecaj nemoguće ignorirati. On je uzdrmao izvjesnosti i hijerarhiju Rimokatoličke crkve, te mijenjao intelektualni, kulturni i duhovni krajobraz Europe, Azije i obiju Amerika.Iako Družba i danas prolazi kroz krize i unutranje prijepore, ona je i dalje aktivno prisutna u svijetu znanosti i politike, odgoja i pobožnosti – igrajući važnu ulogu u kompleksnoj transformaciji Katoličke crkve. Fascinantna studija J. Wrighta uvlači čitatelja u napetu priču o mitu i protumitu, o slavljenju i progonima, o izvanrednim postignućima i spektakularnim promašajima. Jedinstven interdisciplinaran prikaz najkontroverznijeg reda u povijesti ima za cilj pokazati utjecaj isusovaca i njihova svjetonazora i na samo stvaranje modernog identiteta do dana današnjega, uzimajući u razmatranje nedovoljno istražene povezanosti – na primjer s Anglikanskom crkvom, kolonijalizmom, marksizmom i komunizmom, pa čak i s hegemonijom SAD-a. Nedvojbeno najtemeljitija i nadasve najaktualnija studija jedna tematike koja je svoju kontroverznost uspjela održati neumanjenom punih pet stoljeća. Izvanredna, živopisno napisana priča, ispunjena slikovito prikazanim zbivanjima u jasno ocrtanim povijesnim okolnostima u kojima je Družba djelovala. The Guardian Wright unosi lakoću i punokrvnu čovječnost u prikaz kojim nastoji razotkriti misterij isusovaca, nudeći čitatelju zanimljivu i uzbudljivu priču. The Sunday TimesJonathan Wright doktorirao je na Sveučilištu Oxford s temom o svećeničkim redovima u 16. stoljeću. Već s 34 godine stekao je izvanredan ugled kao znanstvenik, a članci su mu objavljeni u brojni stručnim časopisima.

Želite li pročitati knjigu?Isusovci – misije, mitovi i povijesti u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Wright,Jonathan. Čitati Isusovci – misije, mitovi i povijesti Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE