Bit ćete kao Bog

Bit ćete kao Bog - Fromm, Eric | Caritasspiritistcenter.org

... KAO BOG Predgovor Uvod Pojam Boga Pojam čovjeka Pojam povijesti Pojam grijeha i pokajanja Put: Halaha Psalmi Epilog Dodatak: Psalam 22 i Muka ... Dogma o kristu - bit cete kao bog - psihoanaliza... ... . Bit ćete kao Bog Radikalna interpretacija Starog zavjeta i njegove predaje. Prevela. Vlasta Vizek - Vidović. Vancouver Milan I. Erich Fromm: Bit ćete kao Bog: radikalna interpretacija Starog zavjeta i njegove predaje. Politička misao [Internet]. 2009 [pristupljeno 26.11.2020.];46(1):226-229. Biti ćete kao Bog book. Read 30 reviews from the world's largest community ... Erich Fromm - Dogma o Kristu - bit ćete kao Bog - Free Download PDF ... .11.2020.];46(1):226-229. Biti ćete kao Bog book. Read 30 reviews from the world's largest community ...

INFORMACIJA

AUTOR
Fromm, Eric
DIMENZIJA
9,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Bit ćete kao Bog.pdf

OPIS

Znamo da je hebrejska Biblija (Stari zavjet) bila jedno od glavnih nadahnuća ne samo judaizma već i kršćanstva i islama, te da je značajno utjecala na kulturni razvoj. Je li ona danas nešto više od povijesne ostavštine prema kojoj se iskazuje dužno poštovanje samo zato što je izvorište triju velikih zapadnih religija? Ili, možda, još uvijek ima što reći čovjeku današnjice?Stari zavjet (uključujući i Apokrife) zbirka je tekstova mnogih autora, napisanih kroz razdoblje dulje od jednog tisućljeća (od oko 1200. do 100. p. n. e.). On sadrži hebrejske kronike, zakonske propise, povijesne prikaze, pjesme, proročke govore. Te su knjige napisane u maloj zemlji na razmeđu Afrike i Azije, za ljude koji su živjeli u društvu koje niti kulturno niti socijalno nema sličnosti s našim. Fromm raščlanjuje tu knjigu polazeći od radikalnog humanizma: cilj je svakog čovjeka potpuna nezavisnost, a to pretpostavlja skidanje koprene fikcije i iluzije na putu prema punoj svijesti o stvarnosti. No tijekom cijele povijesti sila je bila ta koja je, izazivajući strah u njemu, čovjeka učinila sklonim zamjeni stvarnosti fikcijom, a istine iluzijama. Sila je čovjeka učinila nesposobnim za nezavisnost i tako iskrivila njegov um i osjećaje.

Želite li pročitati knjigu?Bit ćete kao Bog u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Fromm, Eric. Čitati Bit ćete kao Bog Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE