Mitologija Kelta

Mitologija Kelta - Squire, Charles | Caritasspiritistcenter.org

...gija je uvijek izazivala veliko zanimanje, ponajviše jer POVIJEST KELTA ... Mitologija Kelta - Mitovi i legende keltskog sveta - Artur Koterel ... ... Mitologija Kelta | advance.hr ... gija je uvijek izazivala veliko zanimanje, ponajviše jer POVIJEST KELTA. Naoko bi se keltska kultura mogla učiniti nezanimljivom, jer su mnogi narodi o njoj stvorili predodžbu da je bila barbarska. ...tražio je vezu s vrijednostima koje se nalaze unutar njega, nalazio je životne putokaze, dobivao podršku i pomoć, kao i životni smisao.Mitologija je uvijek izazivala veliko zanimanje... Kada bismo u povijesnim udžbenicima potražili što je napisano o keltskoj kulturi i civilizaciji, naišli bismo na opise "kulture grob...

INFORMACIJA

AUTOR
Squire, Charles
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Mitologija Kelta.pdf

OPIS

Bili su visoki, svjetlokosi, plavih ili sivih očiju, širokoga čela. Zvali su ih Keltima. Pripadali su »arijskoj« obitelji. Njihov je jezik bio sličan latinskom, grčkom, teutonskom, slavenskom, zendu antičkih Perzijanaca i sanskrtu antičke Indije. Njihova izvorna postojbina vjerojatno je neko područje u Srednjoj Europi, uzvodno uz Dunav ili u području Alpa. Okrugli grobovi u koje su pokapali svoje pokojnike ili polagali njihov pepeo razlikovali su se od drugih grobova ranije rase. Svećenici Kelta su nam dobro poznati pod imenom «druidi» – riječ izvedena iz korijena «DR» što označava drvo, posebno hrast, na nekoliko arijskih jezika. Ovo se općenito uzima kao dokaz – premda ga ne prihvaćaju svi znanstvenici – da su posebno štovali kralja drveća. Imela, čudesni parazit hrasta, bila je istaknuta među njihovim «biljkama moći» i imala je veliku ulogu u njihovim ritualima.

Želite li pročitati knjigu?Mitologija Kelta u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Squire, Charles. Čitati Mitologija Kelta Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE