Svjetionik na otoku

Svjetionik na otoku - Sabljak, Tomislav | Caritasspiritistcenter.org

...e čudi da je Sabljaku baš krajnje profiliran izdavač kakva ja zagrebačka Fraktura prije nekoliko tjedana objavila zanimljivo prozno-poetsko dvoknjižje nazvano "Svjetionik na Otoku" čiji je glavni lik i najvažniji protagonist apsolutno spomenuti Auden, Sabljakov pjesnički idol ... SVJETIONIK NA OTOKU - Tomislav Sabljak - FRAKTURA d.o.o ... ... . U prvoj knjizi Sabljak se prisjetio svojih povlaštenih druženja s prvacima mahom britanske pjesničke scene 20. stoljeća koja su se djelomično odvijala i na hrvatskom tlu, i to ponajprije u Zagrebu. U svojoj knjizi Svjetionik na Otoku Sabljak najviše govori o T. S. Eliotu i oxfordskoj grupi pjesnika, među kojima ponajviše o jednom od najvećih i najvažnijih svjetskih pjesnika dvadesetog stoljeća W. H. Audenu. S Audenom kao i sa Stephenom Spenderom Sabljak se zbližio prev ... Svjetionik na otoku - Ljevak.hr ... . U svojoj knjizi Svjetionik na Otoku Sabljak najviše govori o T. S. Eliotu i oxfordskoj grupi pjesnika, među kojima ponajviše o jednom od najvećih i najvažnijih svjetskih pjesnika dvadesetog stoljeća W. H. Audenu. S Audenom kao i sa Stephenom Spenderom Sabljak se zbližio prevodeći ih, a još više prilikom njihova posjeta Zagrebu 1960-ih. U svojoj knjizi Svjetionik na Otoku Sabljak najviše govori o T. S. Eliotu i oxfordskoj grupi pjesnika, među kojima ponajviše o jednom od najvećih i najvažniji...

INFORMACIJA

AUTOR
Sabljak, Tomislav
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Svjetionik na otoku.pdf

OPIS

Kada je netko akter na kulturnoj i književnoj sceni već više od sedam desetljeća, onda u njegovoj bilježnici i sjećanjima zasigurno ima mnogo toga što vrijedi zapamtiti. Takav je čovjek Tomislav Sabljak, književni erudit, kratkopričaš, vrstan prevoditelj i kritičar. U svojoj knjizi Svjetionik na Otoku Sabljak najviše govori o T. S. Eliotu i oxfordskoj grupi pjesnika, među kojima ponajviše o jednom od najvećih i najvažnijih svjetskih pjesnika dvadesetog stoljeća W. H. Audenu. S Audenom kao i sa Stephenom Spenderom Sabljak se zbližio prevodeći ih, a još više prilikom njihova posjeta Zagrebu 1960-ih. Od tada pa do njihove smrti s njima je prijateljevao razmjenjujući pisma. Svjetionik na Otoku knjiga je prepuna preciznih činjenica, točnih uvida, ali još više atmosfere i duha vremena koje je za nama. Na stranicama ove knjige susreću se najvažniji pisci i pjesnici našeg podneblja s engleskim i svjetskim veličinama, najčešće upravo Sabljakovim posredovanjem. Sabljak nam zorno oživljava vrijeme Telegrama, neimaštine i radosti pisanja, vrijeme druženja s Krležom, grad kakvog više nema i kakav je ostao samo u zapisima, ali koji je oduvijek bio vibrantan. Svjetionik na Otoku spada u one – u nas, nažalost, rijetke – knjige koje pišu znalci koji su ujedno i svjedoci vremena i bez kojih ne možemo u punini razumjeti kulturni i povijesni kontekst naše sredine.

Želite li pročitati knjigu?Svjetionik na otoku u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Sabljak, Tomislav. Čitati Svjetionik na otoku Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE