Praznovjerje razvoda

Praznovjerje razvoda - Chesterton,Gilbert Kieth | Caritasspiritistcenter.org

...erje razvoda. Prošlo je stotinu godina otkako je G ... Predstavljena knjiga "Praznovjerje razvoda" Gilberta Keitha... ... ... Predstavljena knjiga "Praznovjerje razvoda" Gilberta Keitha... ... erje razvoda. Prošlo je stotinu godina otkako je G. K. Chesterton, jedan od najpoznatijih i najvještijih pisaca i katoličkih umova ...

INFORMACIJA

AUTOR
Chesterton,Gilbert Kieth
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Praznovjerje razvoda.pdf

OPIS

Praznovjerje razvoda Prošlo je stotinu godina otkako je G. K. Chesterton, jedan od najpoznatijih i najvještijih pisaca i katoličkih umova svih vremena, napisao ovu knjigu. Nadao se da će biti zaboravljena, tj. da više neće biti potrebna jer će njome uspjeti potaknuti ljude da brak drže nerazrješivim, a razvod nezamislivim. Nažalost, nije uspio preusmjeriti struju olaka prihvaćanja razvoda natrag prema nepokolebljivoj vjernosti bračnom zavjetu. Nenormalno je pobijedilo, a normalno izgubilo. Stoga ova knjiga ne samo da nije zaboravljena, nego je važnija no što je ikada bila. Njezina je poruka i duboka i aktualna. Chesterton je proročanski upozorio: „Sasvim jasna posljedica lakomislena razvoda bit će lakomislen brak. Ako se ljudi mogu rastaviti bez ikakva razloga, tada će im biti još lakše združiti se bez ikakva razloga.“ Premda je Chestertonovo upozorenje da će banaliziranje rastave voditi k banaliziranju braka i zajedničkoga života, a u konačnici uništenju obitelji kao takve prošlo nezapaženo, danas bolje no ikada vidimo koliko je bio u pravu. Zato je ova jasna i živahnaobrana normalnoga i dalje svježa i poticajna.

Želite li pročitati knjigu?Praznovjerje razvoda u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Chesterton,Gilbert Kieth. Čitati Praznovjerje razvoda Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE