Bez njega ne možemo ništa

Bez njega ne možemo ništa - Papa Franjo14,5* | Caritasspiritistcenter.org

...intervjuu vidljivo je kako Papi leži na srcu misijska dimenzija Crkve, te opet imamo prilike vidjeti papu Franju kako govori ono što misli i osjeća bez opterećenja, izravno i jednostavno ... Ni sa njim, ni bez njega ... . Tako na pitanje o tome što postaje Crkva koja ne naviješta i ne izlazi iz same sebe on kaže: "Postaje duhovno udruženje. Duh Gospodnji prvi je stigao. (papa Franjo, Bez njega ne možemo ništa, Kršćanska sadašnjost, 2020.) To je milost za koju uvijek trebamo moliti«, ističe papa Franjo među ostalim u knjizi Bez njega ne možemo ništa, koja je posvećena upravo misijskom djelovanju. U ovom intervjuu vidl ... nemože ili ne može | Kako se piše ... .) To je milost za koju uvijek trebamo moliti«, ističe papa Franjo među ostalim u knjizi Bez njega ne možemo ništa, koja je posvećena upravo misijskom djelovanju. U ovom intervjuu vidljivo je kako Papi leži na srcu misijska dimenzija Crkve, te opet imamo prilike vidjeti ...

INFORMACIJA

AUTOR
Papa Franjo14,5*
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Bez njega ne možemo ništa.pdf

OPIS

Ova knjiga razgovor je pape Franje s novinarom Giannijem Valenteom, vođen u prigodi završetka Izvanrednog misijskog mjeseca u listopadu 2019.Godine 2013., nakon prvih mjeseci pontifikata, Petrov nasljednik iz Buenos Airesa u žarište svoje prve programske apostolske pobudnice Evangelii gaudium stavio je »naviještanje evanđelja u današnjem svijetu« kako bi podsjetio sve da »radost evanđelja ispunja srce i čitav život onoga koji susretne Isusa«. U ovom intervjuu vidljivo je kako Papi leži na srcu misijska dimenzija Crkve, te opet imamo prilike vidjeti papu Franju kako govori ono što misli i osjeća bez opterećenja, izravno i jednostavno. Tako na pitanje o tome što postaje Crkva koja ne naviješta i ne izlazi iz same sebe on kaže: “Postaje duhovno udruženje. Multinacionalna kompanija koja služi tomu da pokreće inicijative i odašilje poruke etičkog i vjerskog sadržaja. Nema ničega lošeg u tome, ali to nije Crkva. To je opasnost koja prijeti svakoj statičnoj organizaciji u Crkvi. Na kraju se »ukroti« Krista. Više ne svjedočiš o onome što Krist čini, nego govoriš u ime određene ideje o Kristu. Ideje koju ti posjeduješ i koja se u tebi udomaćila. Ti organiziraš stvari, postaješ mali impresario crkvenog života, gdje se sve odvija po ustaljenom programu, u kojem se, naime, valja strogo držati uputa. No susret s Kristom nikad se više ne dogodi. Susret koji ti je u početku dotaknuo srce, više se ne ponovi.”Osim Papinih razmišljanja o misijama i misijskoj dimenziji Crkve, pročitajte i je li Papa propali misionar, kako Crkva točno raste privlačenjem, zašto je Papa tako snažno protiv prozelitizma, kako živjeti misijski duh u svakodnevici, i mnoge druge misli..

Želite li pročitati knjigu?Bez njega ne možemo ništa u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Papa Franjo14,5*. Čitati Bez njega ne možemo ništa Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE