Historijska čitanka 2

Historijska čitanka 2 - Jergović, Miljenko | Caritasspiritistcenter.org

...e u VBZ online knjižari poznati naslov Historijska čitanka 2 autora Jergović, Miljenko ... Historijska čitanka 2 bonus track, Jergović, Miljeko ... ... . Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Miljenko Jergović, Historijska čitanka 2 Drugi dio kultnog serijala sa 5 novih priča poznatog pisca i novinara. S ovom knjigom dovršava se Historijska čitanka, projekt - kolumna započeta na stranicama sarajevskog magazina Dani, ubrzo nakon završetka rata. Drugi dio serijala sa 5 novih (bonus) priča poznatog pisca i novinara. "S ovom knjigom ... Predstavljena "Historijska čitanka 2" Miljenka Jergovića ... ... . Drugi dio serijala sa 5 novih (bonus) priča poznatog pisca i novinara. "S ovom knjigom dovršava se 'Historijska čitanka', projekt - kolumna započeta na stranicama sarajevskog magazina Dani, ubrzo nakon završetka...

INFORMACIJA

AUTOR
Jergović, Miljenko
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Historijska čitanka 2.pdf

OPIS

Prva ukoričena Historijska čitanka objavljena je 2000. godine. Nakon nje je kolumna u Danima izlazila još nešto više od godinu dana. Ugasila se, iako tema nije bila iscrpljena. Ali jest autor. Još od prvih kolumni su u redakciju, te na moju zagrebačku i sarajevsku adresu, stizale čitateljske ispravke i nadopune, a katkad i pisma ispunjena prijekorom. Bilo je ljudi koji su smatrali da ružno i s podcjenjivanjem pišem o njihovim predratnim čaršijama, neki su u mojim pričama pročitali ironiju, mislili su da treba drukčije… U jednom tekstu povrijedio sam svoga mejtaškog obućara. Napisao sam da se njegova radnja nakon rata polako gasi. A on se trudio da je sačuva, i na kraju je radnju i održao, istu kakva je bila prije rata. Kada se izliže guma na peti, on i dalje sređuje stvar. A Sepetarevac je strm i opasan, pogotovo zimi. Taj je obućar prva i najbolja preventiva traumatološke klinike….

Želite li pročitati knjigu?Historijska čitanka 2 u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Jergović, Miljenko. Čitati Historijska čitanka 2 Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE