Y – porijeklo muškarca

Y – porijeklo muškarca - Jones, Steve | Caritasspiritistcenter.org

...jeklo muškarca najnovija je knjiga slavnog britanskog genetičara Stevea Jonesa, i u nas poznatog iz BBC-ove serije U krvi ... (@koleksi_galery) | Твиттер ... . Jones je sjajan pisac sa suptilnim smislom za humor... Y: Porijeklo muškarca (Steve Jones). Y - Porijeklo muškarca najnovija je knjiga slavnog britanskog genetičara Stevea Jonesa, i u nas poznatog iz BBC-ove serije U krvi. Jones je sjajan pisac sa suptilnim smislom za humor... Y - Porijeklo muškarca n ... Y porijeklo muskarca (Steve Jones) - preuzmite besplatno e-knjige... ... ... Y - Porijeklo muškarca n...

INFORMACIJA

AUTOR
Jones, Steve
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
Y – porijeklo muškarca.pdf

OPIS

Y – Porijeklo muškarca najnovija je knjiga slavnog britanskog genetičara Stevea Jonesa, i u nas poznatog iz BBC-ove serije U krvi. Jones je sjajan pisac sa suptilnim smislom za humor, a u ovoj knjizi nas upoznaje s prirodom muškosti. A ona, za nas laike, krije podosta iznenađenja. Čisto genetički gledano, muškarci su svojevrsna greška prirode, nastala malom izmjenom na ženskom genskom kodu. Mi smo, pokazuje Jones, tek paraziti na ženama i služimo im jedino kao sredstvo za postizanje genetičke raznovrsnosti. Između ostalog, Jones u ovoj knjizi razmatra što u biološkom smislu muškost uopće znači, i uspoređuje različite evolucijske strategije kojima se u prirodi služe mužjaci i ženke. U društvenom smislu, Jones uspoređuje fizička, socijalna i ekonomska ulaganja i dobiti od podizanja muške, odnosno ženske djece u različitim zemljama i kulturama. “Muška ljubav” možda “počinje kao kemija, ali završava na fizici, kao usklađeni rad pumpi, ventila i tekućina”. Jones prikazuje mehanizam erekcije i objašnjava što se događa kad on zataji (i što po tom pitanju čine lijekovi poput Viagre i druga pomagala).

Želite li pročitati knjigu?Y – porijeklo muškarca u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Jones, Steve. Čitati Y – porijeklo muškarca Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE