Komunikacijske vještine u zdravstvu

Komunikacijske vještine u zdravstvu - Lučanin, Deespot Lučanin | Caritasspiritistcenter.org

...acijske vještine u medicini i zdravstvu Domagoj Keleminić ... Komunikacijske vještine u praksi - YouTube ... . Kroz povijest se odnos bolesnika i liječnika mijenjao, od starog, tradicionalnog paternalističkog pristupa pa sve do modernog odnosa suradnog partnerstva. S odnosom mijenjalo se i tumačenje važnosti komunikacijskih vještina pa u... Komunikacijske vještine spadaju u skupinu temeljnih interpersonalnih vještina. One podupiru pružanje psihološke njege. Komunikacijske prepreke u zdravstvu često se pojavljuju ... Komunikacijske vještine u medicini i zdravstvu ... . Komunikacijske prepreke u zdravstvu često se pojavljuju kad je riječ o osobama u stresu, krizi, agresivnim osobama, osobama sa senzornim, kognitivnim i psihičkim poteškoćama. Komunikacijske. Vještine u zdravstvu. Damir Lučanin i Jasminka Despot Lučanin (urednici). Naklada Slap, Jastrebarsko, 2010., 223 str. U prvom i drugom poglavlju prikazana je komunikacija među ljudima u naj...

INFORMACIJA

AUTOR
Lučanin, Deespot Lučanin
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Komunikacijske vještine u zdravstvu.pdf

OPIS

Komunikacijske vještine danas su dio nastavnog programa gotovo svih zdravstvenih studija pa je gotovo nužno pojavljivanje ovakve knjige koja bi studentima trebala olakšati učenje. Knjiga je nastala kao rezultat sjedinjavanja nastavnih tekstova za predmet Komunikacijske vještine, koji se već niz godina izvodi na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu. Sukladno tome, tekstovi su prilagođeni i oblikovani prvenstveno za studente zdravstvenih studija, ali vjerujemo kako korist od njih mogu imati i oni s drugih studija koji pripremaju studen-te za pomagački rad s ljudima. Također vjerujemo da će knjiga biti korisna i stručnjacima u zdravstvu, različitih profila, koji žele unaprijediti svoja znanja i primjenu komunikacije. Iako se komunikacijske vještine najuspješnije unaprjeđuju izravnim, aktivnim kontaktom i razmjenom informacija s drugim osobama, a ne čitanjem tekstova o komunikaciji, ipak je za njeno razumijevanje važno poznavati i teorijske sadržaje. Stoga vjerujemo da će i tekstovi u ovoj knjizi pomoći oni-ma koji se trude da komunikacija u zdravstvu bude još bolja. Mi se taj cilj trudimo ostvariti dobrom komunikacijom s našim studentima. (iz Predgovora Damira Lučanina i Jasminke Despot Lučanin)

Želite li pročitati knjigu?Komunikacijske vještine u zdravstvu u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Lučanin, Deespot Lučanin. Čitati Komunikacijske vještine u zdravstvu Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE