O dijalogu

O dijalogu - Bohm, David | Caritasspiritistcenter.org

...e u VBZ online knjižari poznati naslov O dijalogu autora Bohm, David ... Moderna vremena :: David Bohm : O dijalogu ... . Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! UDK: 82.02:159.923.5 81'33 Lada BADURINA - Ivo PRANJKOVIĆ O dijalogu KLJUČNE RIJEČI: dijalog, tipovi dijaloga, dijalogičnost, monolog, komuni- kacija, diskusija Ovaj prilog sadrži kratak povijesni prikaz dosadašnjih istraživanja dijaloga te razmatranja o tipovima dijaloga, o dijalogičnosti teksta, o odnosu između dijaloga i komunikacije, između dijaloga i monologa odnosno između ... O dijalogu David Bohm q21 Vam prenosi iznimno značajni tekst Dav ... Lajčak o dijalogu Beograda i Prištine: "Vrlo je teško ... ... ... O dijalogu David Bohm q21 Vam prenosi iznimno značajni tekst Davida Bohma napisan u koautorstvu s Donaldom Factorom i Peterom Garettom. Dijalog - Prijedlog Dijalog je sredstvo za proučavanje samih korijena mnogobrojnih kriza s kojima se čovječanstvo danas suočava. Dijalog omogućava istraživanje i razumijevanje procesa koji U ovoj knjižici nas slavni fizičar Da...

INFORMACIJA

AUTOR
Bohm, David
DIMENZIJA
8,3 MB
NAZIV DATOTEKE
O dijalogu.pdf

OPIS

U ovoj knjižici nas slavni fizičar David Bohm upoznaje s jednom od svojih najpoznatijih ideja (poznatom upravo pod nazivom Bohmov dijalog) o kvaliteti komunikacije i prihvaćanju sugovornikovih stavova. Prema Bohmovu shvaćanju, dijalog je višestruki proces koji propituje mnogo više od uobičajenih predodžbi o razgovornom načinu izražavanja i o govornoj razmjeni. Riječ je o procesu koji istražuje neobično širok raspon ljudskog iskustva: vrijednosti do kojih nam je stalo; narav i intenzitet emocija; obrasce naših misaonih procesa; Djelovanje pamćenja; primjenu naslijeđenih kulturoloških mitova i neurofiziološke ustrojstvo svakog trenutka našeg iskustva. Možda je najvažnije naglasiti da dijalog istražuje kako misao – koju Bohm smatra inherentno ograničenim medijem, a ne objektivnim prikazom stvarnosti – stvaramo i održavamo na kolektivnoj razini. Takvo istraživanje nužno za sobom povlači i propitivanje duboko ukorijenjenih pretpostavki o kulturi, značenju i identitetu. U svom najdubljem smislu, dijalog je poziv na iskušavanje održivosti tradicionalnih definicija ljudskosti i poziv na zajedničko istraživanje izgleda za bogatiju čovječnost. Bohm je smatrao da su nesuglasice i nerazumijevanje među pojedincima i narodima rezultat neravnoteže, fragmentacije i izolacije, a većina tih problema nastaje u mislima. Svoje ideje na tom područj izrazio je u poznatoj knjizi “Thought As a System” koja je rezultat suradnje sa stanfordskim neurofiziologom Karlom Pribramom, a jedna od njegovih najpoznatijih ideja o kvaliteti komunikacije i prihvaćanju tuđih stavova, poznata kao “Bohmov dijalog“, našla je izraz u seriji eseja i predavanja okupljenih u ovoj knjižici.

Želite li pročitati knjigu?O dijalogu u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Bohm, David. Čitati O dijalogu Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE