Forenzička psihijatrija

Forenzička psihijatrija - Grubišić Ilić, Mirjana | Caritasspiritistcenter.org

...ička psihijatrija ili sudska psihijatrija je grana psihijatrije koja se bavi pravnim pitanjima vezanim uz duševne poremećaje ... Kazneno-pravni aspekti forenzičke psihijatrije - CROSBI ... . Sudsko psihijatrijski vještaci izrađuju ekspertize tj. provode vještačenja osoba koje zbog duševnih poremećaja dolaze u kontakt s pravnim normama, kaznenog i građanskog prava i u izvanparničnim postupcima. Budući da je forenzička psihijatrija granično područje između psihijatrije i prava, ova je knjiga nastala u suradnji psihijatara i pravnika. forenzičke psihijatrije razvija se u toj ustanovi praktički od njezinog osnivanja 1889. g, najprije u izradi forenzičko-ps ... Forenzička psihijatrija - CROSBI ... . forenzičke psihijatrije razvija se u toj ustanovi praktički od njezinog osnivanja 1889. g, najprije u izradi forenzičko-psihijatrijskih ekspertiza i pisanju stručnih i znanstvenih radova s tog područja (od kojih je najveći broj tiskan u "Liječničkom vjesniku"), a kasnije - i u organizaciji i provođenju Budući da je forenzička psihijatrija granično područje između psihijatrij...

INFORMACIJA

AUTOR
Grubišić Ilić, Mirjana
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Forenzička psihijatrija.pdf

OPIS

Budući da je forenzička psihijatrija granično područje između psihijatrije i prava, ova je knjiga nastala u suradnji psihijatara i pravnika. U prvom dijelu knjige pregledno i sadržajno obrađene su ove tematske cjeline: psihijatrijsko vještačenje u kaznenom postupku, problematika prisilne hospitalizacije osoba s duševnim poremećajima i psihijatrijska vještačenja u drugim kaznenim postupcima. Drugi dio knjige obuhvaća dva potpoglavlja: poglavlje iz opće psihopatologije i poglavlje u kojem su navedeni odabrani dijelovi iz spec. psihopatologije važni za forenzički psihijatriju i kriminalitet, te liječenje duševno poremećenih osoba. U opisu pojedinih psihijatrijskih entiteta korištena je X. revizija Međunarodne klasifikacije bolesti, povreda i uzroka smrti. Knjiga je namijenjena studentima medicine, prava i kriminalistike, ali i svima onima koji u svojem radu dolaze u doticaj s mentalno poremećenim osobama, zakonom ili zločinom.

Želite li pročitati knjigu?Forenzička psihijatrija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Grubišić Ilić, Mirjana. Čitati Forenzička psihijatrija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE