Glagoljica bitna odrednica hrvatskog identiteta

Glagoljica bitna odrednica hrvatskog identiteta - Bogović, Mile | Caritasspiritistcenter.org

...na riječ: glagoljica-bitna-odrednica-hrvatskog-identiteta ... Značajan doprinos hrvatskom glagoljaštvu | Zadarski list ... . misom na staroslavenskom koju je predslavio gospićko-senjski biskup u miru Mile Bogović, a nastavit će se u utorak 29. listopada predstavljanjem njegove zadnje knjige „Glagoljica-bitna odrednica hrvatskog identiteta". Hrvatska glagoljica povijesno je hrvatsko pismo, jedan od nezaobilaznih simbola nacionalnoga identiteta na temelju kojega smo i danas 2021. u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin postavljena je ... Nova knjiga o glagoljici ... . u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin postavljena je izložba knjiga pod naslovom Glagoljica - bitna odrednica hrvatskog identiteta i osmišljen online... »Glagoljica bitna odrednica hrvatskog identiteta«, nova je knjiga umirovljenog gospićko senjskog biskupa i crkvenog povjesničara mons. dr. Mile Bogovića, koja je u četvr...

INFORMACIJA

AUTOR
Bogović, Mile
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Glagoljica bitna odrednica hrvatskog identiteta.pdf

OPIS

Biskup Mile Bogović u ovoj se knjizi bavi problemom nastanka glagoljice, i to tako da kao crkveni povjesničar istražuje okolnosti i uvjete u kojima je glagoljica nastala te podvrgava analizi izvore na kojima se temelje brojne teorije o njezinim početcima, napose tzv. ćirilometodsku teoriju. Vrlo meritorno razmatra još dvije važne teme: razvoj ukupnog glagoljaštva u crkvenom bogoslužju te promjene odnosa Crkve prema glagoljici i glagoljašima – od potiskivanja do priznanja i poticanja te konačnog nestanka glagoljice kao aktivnog pisma s povijesne scene. Knjiga je nastala povezivanjem i sistematiziranjem autorovih pojedinačnih radova, objavljivanih u dužem vremenskom razdoblju.

Želite li pročitati knjigu?Glagoljica bitna odrednica hrvatskog identiteta u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Bogović, Mile. Čitati Glagoljica bitna odrednica hrvatskog identiteta Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE