Priče iz bečke kuhinje

Priče iz bečke kuhinje - Perić, Boris | Caritasspiritistcenter.org

...Priče iz bečke kuhinje (Stories from Viennese cuisine) ... Praktično i fino jelo glasovite bečke kuhinje istinski je okus... ... . Autori Marks, Ljiljana. Izvornik Knjiga. Vrsta, podvrsta Ostale vrste radova, pozvano predavanje. Godina 2005. Ključne riječi kulinarstvo; priče; Beč (culinary art; legends; Vienna). Sažetak Razmatraju se najznamenitiji recepti iz bečke kuhinje te... Knjiga Priče iz bečke kuhinje zbirka je literarnih tekstova posvećenih bečkoj kuhinji, njenim mitovima i legendama, koja obogaćena nizom autentičnih recepta, pruža solidan uvid u taj zanimljiv segment srednjoeuropskog kulinarskog identiteta. Knjiga Priče iz bečke kuhinje zbirk ... Kuhinje | Kuhinjski elementi | Halo oglasi ... . Knjiga Priče iz bečke kuhinje zbirk...

INFORMACIJA

AUTOR
Perić, Boris
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Priče iz bečke kuhinje.pdf

OPIS

Knjiga Priče iz bečke kuhinje zbirka je literarnih tekstova posvećenih bečkoj kuhinji, njenim mitovima i legendama, koja obogaćena nizom autentičnih recepta, pruža solidan uvid u taj zanimljiv segment srednjoeuropskog kulinarskog identiteta. Bečka kuhinja jedina je kuhinja na svijetu koja je ime dobila prema gradu, a ne prema regiji, naciji ili zemlji, a specifična je i po tome što je većinu jela “uvezla” iz drugih dijelova Europe i Azije, što je čini živopisnijom i zanimljivijom za svakog čitatelja s gurmanskim prohtjevima, ali i etno-sociološkim interesima. U dunavskoj metropoli spomenuta jela, kao što su “tafelspitz”, kuglof, bečki gulaš, Sacher-torta ili planetarno popularni bečki odrezak, dobila su s vremenom svoj jedinstven “štih”, koji uživaju i danas, a mnoga se – u izvornom ili modificiranom obliku – mogu pronaći i u kuharicama i jelovnicima diljem bivše Austrougarske monarhije, pa tako i u Hrvatskoj. Uz tradicionalna jela i povijest njihova nastanka, knjiga daje i cjelovit prikaz razvoja poznatih bečkih kavana, te u svijetu jedinstvenog bečkoga gradskog vinarstva.

Želite li pročitati knjigu?Priče iz bečke kuhinje u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Perić, Boris. Čitati Priče iz bečke kuhinje Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE