Djeca u kaznenom pravu – Počinitelji i žrtve

Djeca u kaznenom pravu – Počinitelji i žrtve - Peto Kujundžić, Lana | Caritasspiritistcenter.org

...kopis sadržajno obrađuje pojam maloljetnika u kaznenom pravu, povijesni razvoj, razloge i oblike maloljetničke delinkvencije te najčešće odgojne mjere koja se prema njima primjenjuju ... Djeca - Wikipedija ... . Budite prvi koji će recenzirati "DJECA U KAZNENOM PRAVU - POČINITELJI I ŽRTVE" Otkaži odgovor. Ovaj rukopis sadržajno obrađuje pojam maloljetnika u kaznenom pravu, povijesni razvoj, razloge i oblike maloljetničke delinkvencije te najčešće odgojne mjere koja Rukopis je podijeljen je u tri dijela: Djeca počinitelji kaznenih djela, Postupci prema mlađim punoljetnicima i Kriminalitet na štetu djeteta. Ovaj rukopis sadržajno obrađuje pojam maloljetnika u kaznenom pravu, povijesni razvoj, razloge i oblike maloljetničke delinkvencije te naj ... DJECA U KAZNENOM PRAVU: počinitelji i žrtve ... . Ovaj rukopis sadržajno obrađuje pojam maloljetnika u kaznenom pravu, povijesni razvoj, razloge i oblike maloljetničke delinkvencije te naj...

INFORMACIJA

AUTOR
Peto Kujundžić, Lana
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Djeca u kaznenom pravu – Počinitelji i žrtve.pdf

OPIS

Ovaj rukopis sadržajno obrađuje pojam maloljetnika u kaznenom pravu, povijesni razvoj, razloge i oblike maloljetničke delinkvencije te najčešće odgojne mjere koja se prema njima primjenjuju. Rukopis sadržava alternativan način pristupa koji je važan i za loše ponašanje maloljetnika koje treba zaustaviti da se ne bi nastavili delinkventno ponašati, ali ne sudskom administracijom već direktnim pristupom prema djeci. Prikazana je praksa suda i kvalitativna istraživanja postupanja u odnosu na maloljetnike. Razmatraju se pravni sustavi Republike Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine i drugih zemalja iz okruženja te uspoređuju sa standardima Europe i svijeta. Rukopis je podijeljen je u tri dijela: Djeca počinitelji kaznenih djela, Postupci prema mlađim punoljetnicima i Kriminalitet na štetu djeteta. Autorica detaljnom razradom svakog pojedinačnog dijela knjige daje pregled i nudi čitatelju razmatranja i spoznaje širokog dijapazona aspekata važnih za razumijevanje položaja djece, i počinitelja i žrtava, u kaznenom pravu. U ovoj knjizi autorica se bavi uzrocima pojave maloljetne delikvencije, daje pregled statističkih pokazatelja navedenih ponašanja utemeljenih na relevantnim istraživanjima, opisuje sudsku praksu, zakonsku regulativu, proces i slijed postupanja prema počiniteljima te također razrađuje kazneno pravnu zaštitu te proceduru postupanja prema djeci žrtvama, a naposljetku nudi smjernice za poboljšanje sudske prakse i postupanja u svrhu zaštite prava djece.

Želite li pročitati knjigu?Djeca u kaznenom pravu – Počinitelji i žrtve u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Peto Kujundžić, Lana. Čitati Djeca u kaznenom pravu – Počinitelji i žrtve Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE