Oklopna vozila i oklopne postojbe u II svj. ratu u Hrvatskoj

Oklopna vozila i oklopne postojbe u II svj. ratu u Hrvatskoj - Predoević, Dinko | Caritasspiritistcenter.org

...PNA VOZILAI OKLOPNE POSTROJBE U DRUGOMSVJETSKON/ RATUU HRVATSKOJ, II DIO Oklopna vozilasilaosovine od P R E D O E VDI C i n, k o Oklopnavozilai oklopnepostrojbeu Drugomsqetskomratu - Armouredunitsand vehicles u Hrvatskoj in CroatiaduringWW ll ... Improvizirana oklopna vozila i naoružanje u Hrvatskoj vojsci - YouTube ... ... Tijekom II. svj. rata u potpunosti je afirmirana uloga oklopnih vozila u operacijama na svim bojištima, povećana je otpornost oklopa, osnažen pogonski D. Predoević: Oklopna vozila i oklopne postrojbe u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj, Dio 1: Saveznička oklopna vozila i Dio 2: Oklopna vozila... Oklopna Vozila i Oklopne Postrojbe u Drugom Svjetskom Ratu u Hrvatskoj I. dio - Saveznička okl ... Armored Units and Vehicles in Croatia durring WW II Part I: Allied... ... . Predoević: Oklopna vozila i oklopne postrojbe u Drugom svjetskom ratu u Hrvatskoj, Dio 1: Saveznička oklopna vozila i Dio 2: Oklopna vozila... Oklopna Vozila i Oklopne Postrojbe u Drugom Svjetskom Ratu u Hrvatskoj I. dio - Saveznička oklopna vozila (Dinko Predoević). U skladu s francuskom doktrinom, oklopna vozila su u nazivlju naoružanja vojske dobila na...

INFORMACIJA

AUTOR
Predoević, Dinko
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Oklopna vozila i oklopne postojbe u II svj. ratu u Hrvatskoj.pdf

OPIS

Neposredno prije početka Drugog svjetskog rata 1939. godine, vojska Kraljevine Jugoslavije raspolagala je sa šezdesetak oklopnih borbenih vozila. Bez obzira na razvoj oklopnih vozila od kraja Prvog svjetskog rata te brzi razvoj oklopnih postrojbi u tadašnjim modernim vojskama, vojni je vrh Kraljevine Jugoslavije do sredine tridesetih godina malo uložio u stvaranje i opremanje kopnene vojske oklopnom tehnikom. Generalštab je od početka dvadesetih godina povremeno slao grupe časnika i pojedince na obuku u Francusku. Ova je zemlja zahvaljujući uporabi oklopnih vozila u završnoj fazi Prvog svjetskog rata i uspješnoj masovnoj produkciji oklopnih vozila tijekom rata bila uzor u razvoju i stvaranju oklopnih postrojbi mnogim svjetskim vojskama. Vojska Kraljevine Jugoslavije se i u doktrini načina uporabe oklopnih vozila u potpunosti oslonila na francuski uzor, po kojemu su oklopna vozila predviđena isključivo za neposrednu podršku pješaštva. Pravila uporabe su bezuvjetno prenesena iz francuskih izvora. U skladu s francuskom doktrinom, oklopna vozila su u nazivlju naoružanja vojske dobila naziv “borna kola”. Početkom tridesetih godina iz Francuske su u okviru besplatne vojne pomoći isporučeni prvi tenkovi. Godine 1930. dobiven je 21 tenk Renault FT. 17. Početkom travnja 1930. godine formirana je i prva oklopna postrojba koja je sljedeće godine prebačena u sastav Pješadijske i artiljerijske časničke škole kopnene vojske. Sljedeća je popuna oklopnim vozilima izvršena 1935. godine. Ovom prilikom je dobiveno oko 20 tenkova istog tipa. Godine 1936. u kontingentu se nalazilo oko 20 tenkova FT. 17 i približno isti broj ten¬kova Renault Kegresse M.28. Zahvaljujući dovoljnom broju tenkova, 1936. godine postrojen je “bataljon bornih kola” koji se sastojao od triju oklopnih i jedne pomoćne čete s pedesetak tenkova FT 17 i M.28…..

Želite li pročitati knjigu?Oklopna vozila i oklopne postojbe u II svj. ratu u Hrvatskoj u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Predoević, Dinko. Čitati Oklopna vozila i oklopne postojbe u II svj. ratu u Hrvatskoj Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE