Nostalgija: kratka povijest zaborava

Nostalgija: kratka povijest zaborava - Kramarić, Zlatko | Caritasspiritistcenter.org

...Nostalgija: kratka povijest zaborava (Nostalgia: short history of forgiveness) ... Ljubitelje knjiga na Interliberu čeka 20 novih naslova - tportal ... . Autori Kramarić, Zlatko. Ostali urednici Čegec, Branko. Sažetak Knjiga Nostalgija: kratka povijest zaborava propituje odnos prošlosti u različitim aspektima njezina čitanja u javnome prostoru. Knjiga "Nostalgija : Kratka povijest zaborava" Zlatka Kramarića otvara cijeli niz važnih i osjetljivih pitanja, na koja najčešće nije moguće odgovoriti decidirano, no u situaciji kakva prevladava u društvima na cijelome ex-Yu prostoru, iznimno je važno da se takva pitanja počnu postavljati često, jer nas i to... Nostalgija: kratka povijest zaborava. 139,00 HRK s PDV-om Dostava: 3 do 5 ... Nostalgija: kratka povijest zaborava - CROSBI ... ... Nostalgija: kratka povijest zaborava. 139,00 HRK s PDV-om Dostava: 3 do 5 radnih dana. You ...

INFORMACIJA

AUTOR
Kramarić, Zlatko
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Nostalgija: kratka povijest zaborava.pdf

OPIS

Ova knjiga otvara cijeli niz važnih i osjetljivih pitanja, na koja najčešće nije moguće odgovoriti decidirano, no u situaciji kakva prevladava u društvima na cijelome ex-Yu prostoru, iznimno je važno da se takva pitanja počnu postavljati često, jer nas i to na neki način približava mogućim odgovorima. Sam autor kaže: Nije nimalo ugodno živjeti sa spoznajom da ni jedna riječ kajanja, iskrene isprike nije dovoljno iskupljujuća i da od vašega mjesta nepopravljivog “grješnika” u povijesti, sve i da želite, ne možete pobjeći. I koliko god iskreni bili i unatoč vašem trudu, gotovo je nemoguće ikoga, a ponajmanje kritičku (ali, i onu drugu) javnost uvjeriti da se u tim “gestama” ne radi ni o kakvu prakticiranju neobvezujuće političke mode, gdje se, jer je to poželjan način političkog djelovanja, “kao da” svi jedni drugima ritualno ispričavamo. I ta je spoznaja uistinu frustrirajuća. Upravo zbog tih razloga učinilo mi se da bi nam neka historijska iskustva u jednako složenim odnosima između modernih Nijemaca i Židova mogla biti korisna u razrješavanju tih problematičnih i traumatičnih odnosa. Konačno, neke očite političke i etičke sličnosti koje definiraju i jedan i drugi odnos nije bilo moguće ne primijetiti.

Želite li pročitati knjigu?Nostalgija: kratka povijest zaborava u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Kramarić, Zlatko. Čitati Nostalgija: kratka povijest zaborava Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE