Carpe diem danas

Carpe diem danas - Krznaric, Roman | Caritasspiritistcenter.org

...raz Carpe diem prvi put se pojavljuje u Horacijevim "Odama" kao deo šire fraze Carpe diem Horacijev aforizam ima važno mesto u današnjoj pop kulturi, pa Carpe diem danas često možemo da ... CARPE DIEM discography and reviews ... ... ARCE - CARPE DIEM - YouTube ... raz Carpe diem prvi put se pojavljuje u Horacijevim "Odama" kao deo šire fraze Carpe diem Horacijev aforizam ima važno mesto u današnjoj pop kulturi, pa Carpe diem danas često možemo da... Carpe diem is a Latin aphorism, usually (though questionably) translated "seize the ...

INFORMACIJA

AUTOR
Krznaric, Roman
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Carpe diem danas.pdf

OPIS

Ponovno naučimo iskoristiti danViše od dva tisućljeća stara krilatica carpe diem rimskog pjesnika Horacija poziva nas da iskoristimo dan i čini se da smo na to spremniji nego ikada. No jesmo li joj danas oduzeli njezino izvorno značenje i snagu, zloupotrijebili je potičući ubrzani, gramzivi stil života – pita se filozof Roman Krznaric. U ovoj knjizi briljantno i lucidno ukazuje na suvremene „otimače“ naše sposobnosti da živimo život u svoj njegovoj ljepoti i punini te istražuje načine da ponovo preuzmemo uzde smislenog života. Krznaric nam pokazuje kako carpe diem može biti ključ osobne transformacije, preuzimanja odgovornosti, ali i pokretač društvenih promjena. Budi pametna ti, vinu se daj, kratko jer vrijeme je, dugih nada je kraj. Pričanjem već život će minuti. Stog iskoristi dan, nemoj se vijek uzdati u sutra. Horacije, Oda XI. Roman Krznaric je kulturalni mislilac, praktični filozof i autor više djela prevedenih na brojne jezike, od kojih su najpoznatije knjige Kabinet čuda i Empatija, prevedene i na hrvatski (Planetopija, 2014.) Na Sveučilištu Cambridge i Gradskom sveučilištu u Londonu poučavao je sociologiju i politiku te je sudjelovao u zaštiti ljudskih prava radeći s izbjeglicama i domorocima u Srednjoj Americi. Radi kao savjetnik za organizacije kao što su Oxfam, Friends of the Earth te Ujedinjeni narodi, baveći se primjenom empatije i razgovora s ciljem uspostavljanja društvene promjene. Zaokupljaju ga teme poput empatije, povijesti ljubavi, budućnosti rada i umijeća življenja. Zajedno s Alainom de Bottonom suosnivač je i predavač na The School of Life u Londonu. Osnivač je prvog svjetskog muzeja empatije Empathy Museum i digitalne knjižnice – Empathy Library. The Observer ga je proglasio jednim od vodećih britanskih popularnih filozofa.

Želite li pročitati knjigu?Carpe diem danas u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Krznaric, Roman. Čitati Carpe diem danas Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE