Razumijevanje održivog razvoja

Razumijevanje održivog razvoja - Blewitt, John | Caritasspiritistcenter.org

...vanje održivog razvoja je sveobuhvatan, bogat, autoritativan doprinos održivom razvoju ... Odrziv Razvoj I Indikatori Razvoja | PDF ... . John Blewitt autor je s desetljećima iskustva u održivosti. Razumijevanje održivog razvoja je odlična knjiga autora John Blewitt. Knjiga pod nakladom Jesenski i Turk izdana je kao meki uvez uvez. Pročitajte više. Proces održivog razvoja otpočinje kao odgovor na ekonomska i politička kretanja u dvadesetom 44 Blewitt John: Razumijevanje održivog razvoja, Naklada Jesenski i Turk, Zagreb, 2017., str. Za razumijevanje održivog razvoja važni su sadržaji opće ... RAZUMIJEVANJE ODRŽIVOG RAZVOJA - John... | superknjizara.hr ... ., str. Za razumijevanje održivog razvoja važni su sadržaji opće ...

INFORMACIJA

AUTOR
Blewitt, John
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Razumijevanje održivog razvoja.pdf

OPIS

Starosjedilački se narodi služe jezikom i znanjem da bi povezali pojedince i zajednice i u tome uspijevaju jer su duboko usađeni u mjesto. Priroda nam treba govoriti, složeni skup slika i mitova o zajednici čovjeka i zemlje treba nas poučiti, i tek kada se oblikuje potrebni model zdravlja pojedinca i zajednice, narodi „razvijenih“ zemalja moći će „pribaviti slike“ koje su im potrebne za uspostavljanje međusobnih veza i veza sa zemljom. Iz tog iskustva treba izrasti i to iskustvo treba oblikovati poseban kulturni jezik, tako da i ljudsko djelovanje i priroda budu zajednički odgovorni za izgradnju svijeta, za izgradnju zbilje bioregionalnog, lokalnog i autentičnog „ja“ i zajednice. Upravo taj dualni proces proizvest će istinsko znanje – „rezultat duboke i trajne komunikacije između ljudi i svijeta čiji su oni građani, a koji nije samo ljudski“. „Teško je razumjeti zašto zapadni narodi misle da su tako pametni. Svaka budala može tretirati živo biće kao da je stroj i uspostaviti uvjete u kojima on treba vršiti određene funkcije – potrebno je samo primijeniti dovoljno sirove snage. Rezultat primjene sirove snage je ropstvo.“ John Blewitt studirao je političke znanosti, povijest i sociologiju na Sveučilištu Aberystwyth; filmologiju na Politehničkom učilištu Central London; te edukologiju na sveučilištima Greenwich i Huddersfield.

Želite li pročitati knjigu?Razumijevanje održivog razvoja u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Blewitt, John. Čitati Razumijevanje održivog razvoja Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE