Kristalno zvono

Kristalno zvono - Božić, Mirko | Caritasspiritistcenter.org

...lno zvono" istodobno je i roman i knjiga tipičnih hercegovačkih delicija ... zvono | Adlibris verkkokauppa - Laaja valikoima ja edulliset hinnat ... ... Kristalno-Zvono-Brušeni kristal - KupujemProdajem ... lno zvono" istodobno je i roman i knjiga tipičnih hercegovačkih delicija. Ono je balada i oda. U smislu mog prvog podrazumijeva se svojevrsni žal za prošlim i nepovratnim, a u smislu ovog drugog... This is "Kristalno zvono" by Srdjan Milanovic on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them. Kristalno-Zvono-Brušeni kristal. (Korišćeno). Opcija će biti dostupna kada oglas ponovo postane 2200 din Kristalno bruseno zvono, izuzetan r...

INFORMACIJA

AUTOR
Božić, Mirko
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Kristalno zvono.pdf

OPIS

Miris kolača i hrane onaj je koji će nas najčešće, kao kod Prousta, odvesti u djetinjstvo, razbuditi lijepa i manje lijepa sjećanja, u nama rasplamsati neke zatomljene emocije. Majčina kuharica, zapisana u tipičnom socijalističkom rokovniku, prepuna recepata za sva obična, svakodnevna jela, za kolače koji su se radili o slavljima ili da se u kući ima nešto slatko, Mirku Božiću poslužila je kao okidač da ispiše niz pripovijedaka o rodnome Mostaru, o obitelji, odrastanju, o sebi. Pjesnički zaigran, poput djeteta pred bombonijerom, autor svakim novim okusom, svakom poslasticom uranja dublje u sjećanje te rekreira svijet izgubljen u vihoru rata i bolesti. Ovaj složenac pred čitateljem se otvara kao rasuti roman, kao poznata priča jer ona je jednako posebna i univerzalna priča o sazrijevanju i shvaćanju svijeta oko sebe. Poput kolača, brižno pripravljanog, posluženog s ljubavlju Kristalno zvono postaje najljepši i najtrajniji spomen koji umjetnik može sagraditi majci te darovati gradu djetinjstva.

Želite li pročitati knjigu?Kristalno zvono u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Božić, Mirko. Čitati Kristalno zvono Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE