Prašina u vjetru

Prašina u vjetru - Snyder, Gary | Caritasspiritistcenter.org

...a u vjetru. Sve su prašine na vjetru. Ista stara pjesma, samo kap vode u beskrajnom moru ... Novi portal Kritika h, d, p, Kritika... - Hrvatsko Društvo Pisaca | Facebook ... ... Prašina u vjetru vjetar u prašini ... a u vjetru. Sve su prašine na vjetru. Ista stara pjesma, samo kap vode u beskrajnom moru. Prašina u vjetru. Prašina u vjetru. Autor/ica: Gary Snyder. Prašina u vjetru book. Read reviews from world's largest community for readers. We'd love your help. Let us know what's wrong with this preview of Prašina u vjetru by Gary Snyder. Prašina u vjetru - Izabrane pjesme (meki uvez). Filtriraj Prikazuje 1 -...

INFORMACIJA

AUTOR
Snyder, Gary
DIMENZIJA
7,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Prašina u vjetru.pdf

OPIS

Gary Snyder (San Francisco, 1930.) autor je 30-ak pjesničkih zbirki, 10-ak proznih i esejističkih knjiga, dvije knjige putopisa… i predložak za lik Japhyja Ridera u Kerouacovu romanu Dharmine skitnice. Dobitnik je svih uglednijih američkih nagrada za poeziju, uključujući Pulitzerovu 1975. godine. Snyder ne izmišlja, nego promišlja svijet, poezija mu je meditativna, a praksa fizička i meditirajuća. Kako se radi o osobnosti bitno formiranoj na dalekoistočnoj duhovnosti, ponajprije zen budizmu s povremenim izletima u indijski budizam, na pripadnosti antigradskom pokretu i ekologiji, interesu za antropologiju i šamanizam, njegovu poeziju napučuju motivi svakodnevnog rada i događajnosti, divljenja trenutku i prirodi. Konkretno je prožeto univerzalnim, apsolut Snyder pronalazi u jednostavnosti. Strofe su grafički i ritmički raznoliko građene, s čestim uvučenim i stepenastim stihovima. Stihovi pak slobodni, ponekad autor stavlja praznine/pauze usred stiha, dok jezikom zna provocirati gramatiku i pravopis. U svojoj ukupnosti njegova poezija teži iskazivanju radosti „u čistoj igri postojanja“. I uspijeva u tome. Gary Snyder je metafizičar svakodnevice i pjesnik čija poezija može promijeniti čovjeka.

Želite li pročitati knjigu?Prašina u vjetru u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Snyder, Gary. Čitati Prašina u vjetru Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE