Priča o Golemu

Priča o Golemu - Kraus, Melita | Caritasspiritistcenter.org

...Priča o Golemu" pojavljuje se u nizu različitih verzija, i u svima je vidljiva veza sa židovskim misticizmom, no za mnoge su literarni aspekti zanimljiviji ... 'Čuli smo kako ubijaju, siluju i pale, a partizanski avioni pucali su po... ... ... Golem: Kad se čovek meša u božja posla | Mozaik | DW | 31.01.2010 ... Priča o Golemu" pojavljuje se u nizu različitih verzija, i u svima je vidljiva veza sa židovskim misticizmom, no za mnoge su literarni aspekti zanimljiviji. Priča o Golemu. U svojemu nastojanju da izdanjima namijenjenima djeci promiče multikulturalnost i toleranciju, naklada Mala zvona uvrstila je u program staru židovsku legendu u redakciji Melite Kraus. Priča o Golemu pojavljuje se u nizu različitih verzija, i u svima je vidljiva veza sa židovskim misticizmom, no za mnoge su li...

INFORMACIJA

AUTOR
Kraus, Melita
DIMENZIJA
1,8 MB
NAZIV DATOTEKE
Priča o Golemu.pdf

OPIS

U svojemu nastojanju da izdanjima namijenjenima djeci promiče multikulturalnost i toleranciju, naklada Mala zvona uvrstila je u program staru židovsku legendu u redakciji Melite Kraus. Biće iz židovskog folklora, Golem, poslužilo je tijekom stoljeća kao inspiracija brojnim židovskim i nežidovskim autorima. Melita Kraus, autorica naše slikovnice, pripovijeda riječju i slikom svoju verziju priče namijenjenu djeci, te lakim potezima dočarava praški geto, u kojemu u trenutku pogibelji oživljuje mistični Golem. Autoričin likovni izraz, nadahnut elementima židovske tradicije, zajedno s njezinim jednostavnim rečenicama, gradi pomaknutu, nadrealnu atmosferu u kojoj ne manjkaju ni humoristične epizode. Njezina priča o Golemu uokvirena je pričom o dječaku koji se izgubio obilazeći ulice starog Praga s roditeljima te mu zagonetni pripovjedač pokušava pomoći.

Želite li pročitati knjigu?Priča o Golemu u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Kraus, Melita. Čitati Priča o Golemu Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE