Pisma iz renesanse

Pisma iz renesanse - Brezak-Stamać, Dubravka | Caritasspiritistcenter.org

... renesanse. Poetika poslanice u stihu u hrvatskoj književnosti 15 ... Književnost i pismenost od Crnojevića do... | KorisnaKnjiga.com ... ... dr. sc. Dubravka Brezak Stamać - AZOO ... renesanse. Poetika poslanice u stihu u hrvatskoj književnosti 15. i 16. stoljeća. Školska knjiga, Zagreb 2017. Pisma iz renesanse, Zagreb: Školska knjiga, 2016 (prirucnik). CROSBI ID: 968696 Za ispravke kontaktirajte CROSBI podršku putem web obrasca. Naslov Pisma iz renesanse (A Letter from the... Pisma iz renesanse. S...

INFORMACIJA

AUTOR
Brezak-Stamać, Dubravka
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Pisma iz renesanse.pdf

OPIS

Temeljna je svrha rukopisa Poetika poslanica u stihu u hrvatskoj književnosti 15. i 16. stoljeća to da se stihovane poslanice u hrvatskoj književnosti tijekom dvaju stoljeća opišu, analiziraju i tumače kao poseban žanr s određenim poetološkim obilježjima. Zbog toga je mnogo pozornosti posvećeno općim osobinama poslanica u kontekstu europske književnosti, za usporedbu su uzete u obzir i prozne poslanice, a autorica obrađuje poslanice i na latinskom i talijanskom jeziku držeći da načelno pripadaju korpusu hrvatske književnosti.

Želite li pročitati knjigu?Pisma iz renesanse u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Brezak-Stamać, Dubravka. Čitati Pisma iz renesanse Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE