Prapovijesni Kikladi

Prapovijesni Kikladi - Tomas, Helena | Caritasspiritistcenter.org

...Prapovijesni Kikladi prvo je izdanje na hrvatskom jeziku s temom brončanog doba na Egejskom otočju i u priobalju ... Helena Tomas 'Prapovijesni Kikladi' (osvrt Vendi Jukić ... ... . Na tom prostoru, zvanome Egeida, u brončano su se doba izmijenile tri civilizacije - kikladska, minojska i mikenska. Kako su to najran Knjiga Prapovijesni Kikladi prvo je izdanje na hrvatskom jeziku s temom brončanog doba na Egejskom otočju i u priobalju. Na tom prostoru, zvanome Egeida, u brončano su se doba izmijenile tri civilizacije - kikladska, minojska i mikenska. Kako su to najranije europske civilizacije, Egeidu možemo smatrati i kolijevkom europske pismenos ... Prapovijesni Kikladi - shop.skolskaknjiga.hr ... . Kako su to najranije europske civilizacije, Egeidu možemo smatrati i kolijevkom europske pismenos...

INFORMACIJA

AUTOR
Tomas, Helena
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Prapovijesni Kikladi.pdf

OPIS

Knjiga Prapovijesni Kikladi prvo je izdanje na hrvatskom jeziku s temom brončanog doba na Egejskom otočju i u priobalju. Na tom prostoru, zvanome Egeida, u brončano su se doba izmijenile tri civilizacije – kikladska, minojska i mikenska. Kako su to najranije europske civilizacije, Egeidu možemo smatrati i kolijevkom europske pismenosti i kulture. Autoričina je želja prirediti trilogiju s temom tih triju važnih brončanodobnih civilizacija. Knjiga Prapovijesni Kikladi prva je u nizu u prigodnoj biblioteci Lucius. Autorica je izvanredna profesorica na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i o spomenutim temama drži nekoliko redovitih kolegija na svojem odsjeku. Objava knjige Prapovijesni Kikladi važan je korak naprijed u populariziranju egejske arheologije. Knjiga je popraćena bogatim ilustrativnim materijalom koji je autorica osobno prikupljala od 2009. do 2015. godine na tridesetak kikladskih otoka i na najvažnijim arheološkim lokalitetima i u muzejima.

Želite li pročitati knjigu?Prapovijesni Kikladi u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Tomas, Helena. Čitati Prapovijesni Kikladi Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE