Male crvene stolice

Male crvene stolice - O´Brien, Edna | Caritasspiritistcenter.org

...ene stolice su broj - 11541. Toliko je ljudi i djece poginulo u opsadi Sarajeva u ratnom sukobu prije više od 20 godina ... Jutarnji list - 'MALE CRVENE STOLICE' ... . Edna O'Brien: Male crvene stolice. Nakladnik: Naklada Ljevak. Male crvene stolice book. Read 1,442 reviews from the world's largest community for readers. Naslov romana odnosi se na 20. godišnjicu opsade Sarajeva, k... Edna O'Brien. Male crvene stolice. S engleskog preveo Muharem Bazdulj. 14 MALE CRV ... Edna O'Brien: Male crvene stolice - Mala od knjiga ... . 14 MALE CRV...

INFORMACIJA

AUTOR
O´Brien, Edna
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Male crvene stolice.pdf

OPIS

Veličanstvena Edna O’Brien napisala je svoje životno djelo. Philip RothNaslov romana odnosi se na 20. godišnjicu opsade Sarajeva, koja je obilježena postavljanjem 11541 crvene stolice u čast jednakog broja poginulih u Sarajevu, među kojima i 643 djece. Roman započinje dolaskom glavnog lika, dr. Vlada Dragana, u učmalo irsko mjestašce Cloonoila, gdje se predstavlja kao iscjelitelj i seksualni terapeut i uskoro svojom karizmom očara mještane, a pogotovo žene. Jedna od mještanki, udana Fidelma McBride, koja je nezadovoljna u braku i nesretna jer nema djece, podliježe njegovom šarmu, što je dovodi u opasnost i na koncu joj posve uništi život, nakon što dozna da je čovjek u kojeg se zaljubila i s kojim je zatrudnjela ratni zločinac. Kroz roman se provlači tema imigracije, iskorijenjenosti, posljedica rata i prirode zla – kroz opis glavnog lika, psihopatskog monstruma bez sposobnosti za kajanje, koji se pojavljuje u irskom gradiću zamaskiran u kultiviranog, empatičnog iscjelitelja s karizmom koja osvaja mještane. Edna O’Brien za svoj je roman Male crvene stolice dobila brojne pohvale svojih eminentnih kolega – poput slavnog Philipa Rotha, koji je njezin roman proglasio remek-djelom, Josepha O’Connora, koji je ubraja među najveće irske pisce svih vremena, Johna Banvillea, koji roman naziva hrabrim, briljantno napisanim i prije svega humanim.O autorici: Edna O’Brien (rođ. 1930.) irska je spisateljica, autorica romana, zbirki priča i pjesama, drama i memoarske proze. Opusom hvaljenim od strane književne kritike i nagrađivanim brojnim književnim nagradama Edna O’Brien stekla je status modernog klasika irske književnosti. U svojim djelima često se bavi unutarnjim životom žena i njihovim problemima. Njezin prvi roman, Seoske djevojke, poznat je po tome što je prekinuo šutnju o seksualnim temama i socijalnim problemima u represivnom razdoblju u Irskoj nakon Drugog svjetskog rata. Knjiga je bila zabranjena, štoviše, naklada je bila spaljena. Edna O’Brien živi u Londonu. Za svoje je knjige dobila brojne ugledne književne nagrade.

Želite li pročitati knjigu?Male crvene stolice u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor O´Brien, Edna. Čitati Male crvene stolice Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE