Crna ribica

Crna ribica - Behrangi, Samad | Caritasspiritistcenter.org

...Ribica is on Facebook. Join Facebook to connect with Črna Ribica and others you may know ... Crna ribica / Samad Behrangi ; ilustrirao Farshid Mesghali... ... . Facebook gives people the power to share and makes the... Takva je Crna ribica, puna dimenzija, značenja, simbola i poruka. Mala Crna ribica odluči napustiti svoj dom i sigurno jezerce te se otisne preko njegova ruba u potok i rijeku koji će je odvesti do mora. Crna ribica možda jest malena, no postavlja velika pitanja i odlučna je u tome da na njih pronađe odgovore. "Crna ribica" je najpoznatija priča za ... Radionica za radioigru -CRNA RIBICA.mov on Vimeo ... . "Crna ribica" je najpoznatija priča za...

INFORMACIJA

AUTOR
Behrangi, Samad
DIMENZIJA
6,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Crna ribica.pdf

OPIS

Crna ribica možda jest malena, no postavlja velika pitanja i odlučna je u tome da na njih pronađe odgovore. Dok su njezine prijateljice suviše preplašene učiniti išta što bi odstupalo od svakodnevne rutine, Crna ribica se otisne preko ruba jezerca, u potok i u rijeku koji će joj pokazati mnogo više svijeta. Na tom putu ona susreće mnogobrojna čudesa, doživljava pustolovine, opasnosti, ali i ljepotu dotada neotkrivenog prostranstva. Uspijeva doplivati i do mora te spoznati odgovore na svoja pitanja. “Crna ribica” je najpoznatija priča za djecu iranskoga pisca Samada Behrangija. Objavljena je 1967. u Iranu, uz slikovite ilustracije Faršida Meskalija (Farshid Mesghali), i odmah po izlasku doživjela je izniman uspjeh. 1968. godine proglašena je najboljom dječjom knjigu u Iranu, nakon čega je uslijedilo još nekoliko značajnih priznanja među kojima se ističu nagrada za najbolju ilustraciju na Međunarodnom sajmu dječje knjige u Bologni (1968), priznanje ilustratoru na Bijenalu u Bratislavi (1968) i nagrada „Hans Christian Andersen“ (1974). No i bez tih velikih nagrada, “Crna ribica” je velika priča. To je pripovijest o ribici koja napušta sigurnost vlastita doma i kreće na put u novo i nepoznato. Na tom dugom putovanju od potočića do mora ribica susreće različite likove, svladava brojne prepreke i uči se biti hrabra. Prije svega, to je priča o hrabrosti da se zapliva mimo struje i zakorači iza poznatih granica. Godine 2015. godine “Crna ribica” našla se na prvom mjestu među deset najboljih dječjih priča u izboru Guardiana. Dosad je prevedena na mnoge svjetske jezike, a ovo je njen prvi prijevod s perzijskog izvornika na hrvatski jezik, uz originalne ilustracije Farshida Mesghalija.

Želite li pročitati knjigu?Crna ribica u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Behrangi, Samad. Čitati Crna ribica Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE