Grmuša

Grmuša - Nuri Guntekin, Resat | Caritasspiritistcenter.org

... (Serbian Cyrillic: Грмуша) is a village in the municipality of Bihać, Bosnia and Herzegovina ... Grmuša ... ... Wikizero - Grmuša ... (Serbian Cyrillic: Грмуша) is a village in the municipality of Bihać, Bosnia and Herzegovina. According to the 2013 census, its population was nil, down from 304 in 1991. Grmuša. 92 likes · 95 talking about this. Let's mix some minimal. https Branko Grmuša is young and perspective ...

INFORMACIJA

AUTOR
Nuri Guntekin, Resat
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Grmuša.pdf

OPIS

Ima li što ljepše od nježnih djevojačkih snova, ima li što tužnije od ranjenoga srca… Ferida je prelijepa djevojka koju zbog njezina vedrog i bistrog duha svi vole, i spremni su joj oprostiti male nestašluke. Još kao djevojčica ostala je siroče te u okrilju rodbine pronašla toplinu roditeljskog doma, a u školi koju vode časne sestre izučila učiteljski poziv. No, ta mlada učiteljica previše je neukrotiva i preslobodna za ondašnje konzervativno doba, i kada uoči samog vjenčanja otkrije da joj zaručnik, naočiti Kjamuran, nije bio vjeran, odlučuje se na nezamislivo. Pakira kofere i odlazi sama u potpuno neizvjesnu budućnost. U zabačenim selima Anadolije Ferida je meta ogovaranja zlih i zavidnih ljudi kojima je zbog ljepote i pameti trn u oku. Opsjedaju je mnogi muškarci sa željom da im bude žena ili ljubavnica, ali ona ih sve redom odbija. Kada sudbina godinama poslije opet spoji Feridu i Kjamurana, tek tada počinje borba za njihovu ljubav… Najljepši turski ljubavni roman prema kojem je snimljena hit serija. Reşat Nuri Güntekin jedan je od najboljih turskih prozaika i autor mnogih romana, novela i pjesama. Svjetsku slavu postigao je upravo romanom Grmuša, koji je objavljen u mnogim izdanjima i po kojemu je prozvana jedna ulica u Istanbulu. Suprotstavljajući dva svijeta, patrijarhalni islamski i moderni zapadnjački, Güntekin je ispričao dirljivu priču o mladosti, ljubavi i odrastanju koje ne mora značiti samo gubitak iluzija, nego i mogućnost da se odbace sve maske i pokažu najiskreniji osjećaji.

Želite li pročitati knjigu?Grmuša u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Nuri Guntekin, Resat. Čitati Grmuša Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE