Hrvatska i ljevica

Hrvatska i ljevica - Vujić, Antun | Caritasspiritistcenter.org

...Hrvatska i ljevica" Antuna Vujića u izdanju Naklade Ljevak možete online naručiti putem Knjižare Ljevak ... U Novinarskom domu predstavljena knjiga A. Vujića „Hrvatska i ljevica" ... . Hrvatska ljevica (English: Croatian Left) was a left-wing monthly magazine in Croatia issued from 1993 to 2005. It was published by the independent publishing house Razlog. It was discontinued following the death of its main editor and owner, Stipe Šuvar... Hrvatska i ljevica: prilog socijaldemokratskom gledištu. Naklada Ljevak, Zagreb, 2014. Knjiga Antuna Vujića Hrvatska i ljevica svakako je više od ukoričenog pr ... "I hrvatska ljevica mora shvatiti da je hrvatska" - N1 ... . Naklada Ljevak, Zagreb, 2014. Knjiga Antuna Vujića Hrvatska i ljevica svakako je više od ukoričenog priloga obilježavanju stote godišnjice... Ljevica...

INFORMACIJA

AUTOR
Vujić, Antun
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatska i ljevica.pdf

OPIS

Vujićevo je djelo sadržajem, opsegom i načinom na koji je sačinjeno zaista jedinstveno u hrvatskoj bibliografiji – analitičko, kronološko i memoarsko… Razumijevanje pojedinih trenutaka hrvatske ljevice autor dovodi i do sudbinskog raspona: ‘Hrvatska ljevica bila je možda manje hrvatska nego što je trebala biti, ali je bila više hrvatska nego što je smjela biti’. Josip Šentija, publicistU Vujićevu razmišljanju o povijesti ljevice u monarhijskoj Jugoslaviji, samoupravljanju i događajima iz 1971. u komunističkoj Jugoslaviji sa stajališta osuvremenjene socijaldemokratske misli, osjeća se sprega napisanoga i žive govorne riječi, osjeća se stil u kojemu dolazi do izražaja doživljaj ponekad mirnog razlaganja i argumentiranja, a ponekad živog uvjeravanja, angažmana i snažne emocionalnosti. Zvonko Lerotić, politički znanstvenik (iz recenzije)Knjiga Antuna Vujića je izuzetno korisna, posebno u svom povijesnom dijelu. Naročito je dojmljiv segment o Hrvatskom proljeću. Ivo Banac, povjesničarAutor je doktor filozofije, istaknuti leksikograf i enciklopedist te aktivni sudionik mnogih događaja o kojima piše. To ovom djelu daje poseban karakter kombinacije teorijske analize, povijesne rekonstrukcije i osobnog svjedočenja prenesenog u vrhunsku publicističku formu. Slaven Ravlić, politolog (iz recenzije)O autoru: Antun Vujić, leksikograf i političar, rođen u Dubrovniku (1945), gimnaziju završio u Rijeci (1963), studirao i doktorirao u Zagrebu (1985). Od 1974. radio u Leksikografskom zavodu; od 2012. glavni ravnatelj. Pokrenuo je i bio glavnim urednikom Hrvatskog leksikona (1996/7), Opće i nacionalne enciklopedije u 20 knjiga(2005/9) te mrežne Proleksis enciklopedije (2009). U politici aktivan od sredine 1960-ih; pokrenuo Omladinski tjednik (1968). Sudionik Hrvatskog proljeća 1971. Utemeljitelj i predsjednik Socijaldemokratske stranke Hrvatske (1989), nakon ujedinjenja s SDP-om (1994) predsjednik Savjeta SDP-a. Saborski zastupnik u više saziva (1995-2011), ministar kulture RH (2000-03). Uz više stotina enciklopedijskih i drugih radova, objavio knjige Otvorena znanost i otvoreno društvo (1987) i Otvorena kultura (2003). Dobitnik Državne nagrade za znanost (1997).

Želite li pročitati knjigu?Hrvatska i ljevica u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Vujić, Antun. Čitati Hrvatska i ljevica Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE