Povijest Instituta

Povijest Instituta - Cvetnić, Ratko | Caritasspiritistcenter.org

...i institut za povijest od tada pokriva povijest u razdoblju od ranog srednjeg vijeka do najnovije povijesti ... Povijest | Hrvatski geološki institut ... . Prostorije Hrvatskog instituta za povijest nalaze se u Opatičkoj 10. Riječ je o jedinstvenoj zgradi, smještenoj na Gornjem gradu, bogate povijesti i vrijednosti, koju krase Zlatna dvorana, Pompejanska dvorana i Renesansna soba. Povijest instituta | IDIZ - Institut za društvena istraživanja u Zagrebu Institut za društvena istraživanja u Zagrebu prva je sociologijska znanstvenoistraživačka ustanova osnovana u Hrvatskoj. Povijest Instituta Statut iz 1895. Prijašnji djelatnici Arhivske fotografije: Sredinom druge polovice de ... Institut za povijest umjetnosti - ipu.hr ... . Povijest Instituta Statut iz 1895. Prijašnji djelatnici Arhivske fotografije: Sredinom druge polovice devetnaestog stoljeća, dalmatinsko poljodjelstvo, prvenstveno vinogradarstvo, dobiva značajne dimenzije pogotovo u izvoznim poslovima. Formirana poljodjelska administracija, stručna služba, začeci školstva i unaprijeđeno gospodarstvo ... Povijest Instituta — Institut za arheologiju Pov...

INFORMACIJA

AUTOR
Cvetnić, Ratko
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest Instituta.pdf

OPIS

Institut će 2011. godine proslaviti stogodišnjicu osnutka, a za tu priliku Velimir Košnik, bez dvojbe prvo ime hrvatskoga pisanog novinarstva, sprema opsežnu monografiju posvećenu ne samo akademskoj auri ove značajne obljetnice nego i činjenicama Institutova infamnog naličja. Iznenadna nesreća i Košnikova smrt, za mnoge i danas nerazjašnjena, daje priliku njegovom najboljem prijatelju, povjesničaru Buci Stuparu, da završi to briljantno djelo, ali da se i protiv svoje volje uhvati u koštac sa škrinjicama punim mračnih tajni i njihovim još živim čuvarima. U kolopletu privatnih i javnih okolnosti koje mu rijetko idu na ruku, Stupar − delta-mužjak, kako se sam opisuje − trudi se vratiti dug prijatelju i pokazati ženi koju voli da čovjek treba obrađivati svoj vrt, usprkos opasnosti da u njemu pronađe nečije kosti.

Želite li pročitati knjigu?Povijest Instituta u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Cvetnić, Ratko. Čitati Povijest Instituta Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE