Stanica – molekularni pristup 5. izdanje

Stanica – molekularni pristup 5. izdanje - Cooper, G. | Caritasspiritistcenter.org

... - molekularni pristup 5. izdanje. Pročitajte knjigu izravno u pregledniku ... PDF Preddiplomski studij Prehrambena tehnologija ... . Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. 6,57 mb. Naziv datoteke. Stanica - molekularni pristup 5. izdanje.pdf. ISBN. 2359577381009. Stanica: molekularni pristup [5th ed.] 9789531764933, 953176493X. Knjiga "The Cell - a Molecular Approach", autora G. Coopera i R. Hausmana, jedan je od najpopularnijih udžbeni. II►Cooper, Hausman - Stanica: molekularni pristup (5. izdanje) Prodajem ... Stanica: molekularni pristup | Geoffrey M. Cooper, Robert E. Hausman ... . II►Cooper, Hausman - Stanica: molekularni pristup (5. izdanje) Prodajem jedan od udžbenika iz biologije za. Cooper, Hausman - Stanica: molekularni pristup (5. izdanje). Peto izdanje knj...

INFORMACIJA

AUTOR
Cooper, G.
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Stanica – molekularni pristup 5. izdanje.pdf

OPIS

Ovo je suvremeni udžbenik iz područja stanične i molekularne biologije, koje danas predstavljaju temelj biomedicinskih znanosti i prakse.Udžbenik obuhvaća četiri glavna područja: – osnove stanične biologije, – prijenos genetičkih informacija, – struktura i funkciju stanice, – staničnu regulaciju Gradivo je podijeljeno u 15 poglavlja, a uz jednostavno pisan tekst postoji mnoštvo slika i tablica koje su detaljno opisane. Svi ključni termini otisnuti su masno i definirani su u glosariju/Rječniku pojmova. Nakon svakoga poglavlja navedena su pitanja kako bi pomogla studentima pri provjeravanju i ponavljanju gradiva i da iz sveukupnoga obilnoga gradiva uoče odnose i povezanost novih informacija. Ključni eksperimenti unešeni su u svako poglavlje kao kratki okvir i prikaz niza temeljnih eksperimenata moderne biologije, popraćeni slikom znanstvenika i punom referencijom. Knjiga je osnovni udžbenik i pristupačan uvod za studente medicine, biologije i srodnih područja dodiplomskog i poslijediplomskog studija koji trebaju upoznati s novim spoznajama iz stanične biologije. Knjiga Stanica pokriva jedno od najbrže napredujućih područja prirodnih znanosti. Od izlaska prethodnoga izdanja 2000. godine dogodilo se nekoliko značajnih napredaka od kojih je posebice potrebno istaknuti dovršetak projekta sekvenciranja ljudskoga genoma. Godine 2001. objavljenje početni nacrt, a 2003. godine, točno 50 godina nakon objavljivanja povijesnog rada Watsona i Gricka u kojem su objasnili strukturu molekule DNA, kompletiran je cjelokupan slijed nukleotida ljudskoga genoma. Poznavanje cjelokupnoga slijeda nukleotida u ljudskom genomu, a i nekih drugih organizama, omogućili su nam da odemo korak dalje od karakterizacije pojedinačnih gena i da na sadržaj i organizaciju genoma gledamo globalno. Takva cjelovita perspektiva genoma otvara nove pristupe ispitivanju funkcije i regulacije gena i nedvojbeno će nastaviti imati snažan učinak na istraživanja u području stanične i molekularne biologije i u godinama koje slijede.

Želite li pročitati knjigu?Stanica – molekularni pristup 5. izdanje u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Cooper, G.. Čitati Stanica – molekularni pristup 5. izdanje Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE