Hladetina

Hladetina - Lindgren, Torgny | Caritasspiritistcenter.org

... njih je hladetina koja se još naziva i aspik, odnosno parča ... Šta znači Hladetina ... ... Teleća hladetina ... njih je hladetina koja se još naziva i aspik, odnosno parča. No, hladetina se može napraviti od svih vrsta mesa, pa i ribe. Vrlo je ukusna i dade se, vizualno, napraviti vrlo primamljivom. Hladetina ili dželadija je poznato ličko jelo koje volite ili ne volite. Ako spadate u prvu skupinu, onda imamo savršen recept za vas. Hladetina. Vrijeme pripremePriprema. 20min. Hladetina, sulc, pihtije, pača, želadija, žulica, lučenje… evo prva ove godine, svinjske nogice, buncek (koljenica), koža svježa i dimljena, 2 ...

INFORMACIJA

AUTOR
Lindgren, Torgny
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Hladetina.pdf

OPIS

Roman ‘Hladetina’ pod krinkom parodije i ležernog humora ruje po dubinskim slojevima ljudske prirode i vječitim temama poput granice istine i izmišljenog. Ruralnom regijom na krajnjem sjeveru Švedske hara tuberkuloza, no to ne sprečava seoskog učitelja da s pridošlicom, sumnjivim Nijemcem, krene u potragu za najboljom inačicom lokalnog specijaliteta – hladetine. Ujedno, nepouzdani pripovjedač nas odvodi na živopisan koliko i sklizak teren gdje je teško razlučiti lucidnost od bezumnosti, zbilju od apsurda.

Želite li pročitati knjigu?Hladetina u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Lindgren, Torgny. Čitati Hladetina Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE