Eufrazijeva bazilika -španjolski

Eufrazijeva bazilika -španjolski - Tomislav Milohanić | Caritasspiritistcenter.org

...eva bazilika jedna je od najbolje očuvanih ranokršćanskih cjelina i pripada najznačajnijim svjetskim povijesnim spomenicima, zbog čega je 1997 ... Eufrazijana | Hrvatska enciklopedija ... . godine uvrštena i na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Današnji izgled dobiva u 6. stoljeću, no prva ranokršćanska bazilika podignuta je već u 4. stoljeću. Eufrazijeva bazilika (Eufrazijana) u Poreču jedan je od najljepših sačuvanih spomenika rane bizantske umjetnosti na Sredozemlju.Izgrađena je u 6. stoljeću na mjestu ranokršćanske crkve, u vrijeme biskupa Eufrazija i cara Justinijana I., a nalazi se u biskupskom kompleks ... Nova Akropola - Tajna Eufrazijeve bazilike ... .Izgrađena je u 6. stoljeću na mjestu ranokršćanske crkve, u vrijeme biskupa Eufrazija i cara Justinijana I., a nalazi se u biskupskom kompleksu.Godine 1997. UNESCO ju je proglasio Svjetskom kulturnom baštinom.. Sustav Eufrazijeve bazilike čine znamenite ... Eufrazijeva bazilika jedna je od najbolje očuvanih ranokršćanskih cjelina i pripada najznačajnijim svjetskim povijesnim spomenicima, zbog čega je 1997. godine uvrštena i na UNESCO-ov popis svjetske kulturne baštine. Eufrazijeva vizija. Došavši u Poreč, tadašnji Parentiu...

INFORMACIJA

AUTOR
Tomislav Milohanić
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Eufrazijeva bazilika -španjolski.pdf

OPIS

Turistička monografija skladan je mozaik povijesne, kulturne, umjetničke, sakralne i svjetovne baštine, turističkih jedinstvenosti i prirodnih ljepota.

Želite li pročitati knjigu?Eufrazijeva bazilika -španjolski u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Tomislav Milohanić. Čitati Eufrazijeva bazilika -španjolski Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE