Mala pivska kuharica

Mala pivska kuharica - Šatović, Željko G.U.L.A, Dučak, Danilo | Caritasspiritistcenter.org

...pivski proizvodi u nas su nepravedno zanemareni i podcijenjeni, a Mala pivska kuharica, zanimljiva knjižica koju je izdala Naklada Ljevak, na dobrom je putu da ispravi maćehinski odnos naše ... MALA PIVSKA KUHARICA - tportal ... ... Mala pivska kuharica. Hrvatska kultura pijenja ugodno je smještena između pivopijskog sjevera i Naklada Ljevak i She.hr povodom Interlibera poklanjaju vam naslove "Mala pivska kuharica" Željka... Mala pivska kuharica - Željko G.U.L.A. Šatović. "Mala pivska kuharica" ispr ... Mala pivska kuharica - Željko Šatović i Danilo Dučak (ZZ55) ... .U.L.A. Šatović. "Mala pivska kuharica" ispr...

INFORMACIJA

AUTOR
Šatović, Željko G.U.L.A, Dučak, Danilo
DIMENZIJA
7,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Mala pivska kuharica.pdf

OPIS

Hrvatska kultura pijenja ugodno je smještena između pivopijskog sjevera i mediteranskih vinopija, uživajući tako u najboljem iz obje tradicije. Kruh i vino, uz neizostavno ulje, osnova su našeg gastronomskog i religioznog naslijeđa, a pivo, koje je također pojilo, hranilo i krijepilo ljude od najstarijih civilizacija, ostaje nekako skromno i nepravedno podcijenjeno. Mala pivska kuharica ispravlja taj nepravedan odnos prema pivu. Pripovijedajući o dugoj povijesti pivarstva, Željko Šatović demistificira mnoge predrasude o tome, navodno muškom piću. Pivo odavno više nije barbarsko piće, niti u kulinarstvu služi samo da se njime polijeva odojak. Naprotiv, pivo svojom raznolikošću okusa, mirisa i vrsta pristaje i toplo i hladno. Na plaži ljeti, kao i u nekom slasnom i teškom gulašu zimi. Pijuckamo ga u svakoj prilici i svim godišnjim dobima, pa zašto ne bismo s njime i kuhali, dinstali, pravili kruh ili sladoled? Ova, posve drukčija, kuharska knjiga zauvijek ispravlja zabludu da je pivo piće koje pristaje samo nogometu hrani, roštilju i znojnim muškarcima. Kako će urednik biblioteke Zlatko Gall napisati u predgovoru: „Riječ je naime o malom štivu s velikim dometom. O knjizi koja plijeni pažnju podjednako svojim zanimljivim i zamamnim receptima kao i lucidnim Gulinim komentarima-esejima zbog kojih – baš kao i u ilustracijama Danila Dučaka – u njoj mogu uživati i okorjele vinopije, zadrti trezvenjaci i ona najšira, iću & piću sklona, publika“.

Želite li pročitati knjigu?Mala pivska kuharica u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Šatović, Željko G.U.L.A, Dučak, Danilo. Čitati Mala pivska kuharica Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE