Letjeti i vratiti se

Letjeti i vratiti se - Tomašević Dančević, Mirjana | Caritasspiritistcenter.org

...i vratiti se. Knjigra, Zagreb, 2010. To Fly and Come Back (Appendix in English) ... Propast kompanije "Tomas Kuk" digla cijene, profitiraju drugi prevoznici ... . O knjizi 13 priča povezanih u cjelinu P.S. natuknicama, crtežima-pjesmama „Knjiga Mirjane Tomašević Dančević Letjeti i vratiti se kod čitatelja na prvi pogled ostavlja dojam kao da se radi o zbirci kratkih priča... Letjeti i vratiti se sastoji se od 13 priča povezanih P.S. natuknicama, crtežima-pjesmama autorice i poveznicom Pletenje niti (1 - 3). Teme: odgoj i obrazovanje, odrastanje, obiteljski i muško - ženski odnosi, ... LETJETI I VRATITI SE - Mirjana Tomašević... | superknjizara.hr ... . Teme: odgoj i obrazovanje, odrastanje, obiteljski i muško - ženski odnosi, samohrano roditeljstvo, samostalan život žene, žene umjetnice, seksualno i psihičko nasilje... Letjeti i vratiti se (Mirjana Tomasevic Dancevic). II►Mirjana Tomašević Dančević Letjeti i vratiti se Kategorija Priče ISBN 9789537421090 Au...

INFORMACIJA

AUTOR
Tomašević Dančević, Mirjana
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Letjeti i vratiti se.pdf

OPIS

Priče su datirane i napisane su iz intimnih razloga kako bi se razriješili osobni nemiri, a i oni koji pripadaju bliskim osobama. Ne želi se njima iskonstruirati neka nova istina ili debatirati s postojećom. Propitivanje ženskoga identiteta nametnulo je pitanje kako se odlučiti za selekciju emocija koje čine kontinuitet odrastanja i sazrijevanja osobnosti, a pri tome zaobići opća mjesta iz ženskoga svakodnevlja. Implicitno je u njih upisana i didaktična nit kojom se želi isprovocirati na preslagivanje, na odmak od stvarnosti, na let. Usmjeravanje na dublju analizu likova kreće se od različitih načina literariziranja čiji su oblici neprilagođenost, rasap, samorefleksija i prodor u vlastito srce, u vlastitu glavu, tamo gdje je svatko svoj vlastiti moćnik, a ponekad i vlastiti tiranin. Dramatičnost ovih, često puta monoloških, priča počiva na kontinuiranoj linearnosti, iz koje istodobno smireno i divlje navire bol, čeznuće i očaj nade, a opisani prizor doživljava se na tragu uvodnog crteža tušem. Pričama dominira potisnuta ženska emocija, oni trenutci razgovora sa samom sobom, a svaka je istina ispričana iz druge vizure, iz druge pozicije žene. Autorica piše tako da njezin tekst prikuplja odraze mnogo žena, a čitatelju je napravljen prostor da interpretira i zaključuje, ali i da se zaštititi od vlastitog ega. (iz kritike Helene Sablić Tomić)

Želite li pročitati knjigu?Letjeti i vratiti se u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Tomašević Dančević, Mirjana. Čitati Letjeti i vratiti se Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE