Intelektualac

Intelektualac - Fuller, Steve | Caritasspiritistcenter.org

...tualac Omladinsko sportsko udruženje KMF Intelektualac ... intelektualac — Designed to test the limits of human intelligence. ... ... Šta znači Intelektualac ... tualac Omladinsko sportsko udruženje KMF Intelektualac. An intellectual is a person who engages in critical thinking, research, and reflection about the reality of society, who may also propose solutions for the normative problems of society... Intelektualac (lat. intellectus ≃ intellect...

INFORMACIJA

AUTOR
Fuller, Steve
DIMENZIJA
7,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Intelektualac.pdf

OPIS

INTELEKTUALAC – POZITIVNA MOĆ NEGATIVNOG MIŠLJENJA Jadne li zemlje čiji član parlamenta može nekažnjeno izvaliti da mozak košta dvije marke: vrlo je vjerojatno da će se posljedice (po zemlju) osjećati još generacijama. Kakvo je to društvo u kojem nema više mjesta onome kome je posao da misli i suvislo artikulira to što misli? Ova je knjižica duhovit pokušaj da se rasvijetli priroda posla i društveni položaj onih koji od mozga žive – u društvima sretnijim i pametnijim od ovoga hrvatskoga. Što točno čini intelektualce, što ih razlikuje od filozofa ili sveučilišnih profesora, gdje se i koliko njihove djelatnosti preklapaju i kako djeluju na zajednicu, od Sokrata prekoVoltairea i Russella do naših dana, te zašto im je milije da ih se vrijeđa nego da ih se ignorira. Poput Batmana koji vrluda noćnim nebom Gotham Cityja u potrazi za signalom kojim se traži njegova pomoć, intelektualac čita novine kao skrivene pozive koje mu upućuje očajni svijet. Snage tame s kojima se suočavaju i Batman i intelektualac obično su u svom zlu toliko istančane da mogu zavarati uobičajene mehanizme pravde.

Želite li pročitati knjigu?Intelektualac u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Fuller, Steve. Čitati Intelektualac Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE