Novo računovodstvo neprofitnih organizacija

Novo računovodstvo neprofitnih organizacija - Baica, Neven | Caritasspiritistcenter.org

...je novo, izmijenjeno i dopunjeno izdanje knjige Računovodstvo neprofitnih organizacija, nezamijenjiv priručnik namijenjen prvenstveno računovođama i svima koji vode poslovne knjige udruga, zaklada, političkih stranaka, komora, ustanova i dr ... Seminar: Jednostavno knjigovodstvo za udruge (05.02.2015 ... ... ., a svoje poslovanje žele uskladiti prema propisima koji su na snazi. Zakona o računovodstvu (Nar. nov., br. 109/07), Vlada Republike Hrvatske donijela je novu Uredbu o računovodstvu neprofitnih organizacija (Nar. nov., br. 10/08), a s primjenom od 01.01.2008. U 2009. donesena je Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o računovodstvu neprofitnih organizacija ( Nar. nov., br. 07/09). Novo neprofitno računovodstvo - temeljne postavke i prijelaz iz starog ... LOVAC.info portal - Računovodstvo neprofitnih organizacija ... . nov., br. 10/08), a s primjenom od 01.01.2008. U 2009. donesena je Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o računovodstvu neprofitnih organizacija ( Nar. nov., br. 07/09). Novo neprofitno računovodstvo - temeljne postavke i prijelaz iz starog sustava u novi sustav Nepr - 3.2008, str. 9 ... Uredba o računovodstvu neprofitnih organizacija. Nepr - 3.2008, str. 23. Financijski izv...

INFORMACIJA

AUTOR
Baica, Neven
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Novo računovodstvo neprofitnih organizacija.pdf

OPIS

Poslije mnogo godina primjene Uredbe o računovodstvu neprofitnih organizacija (Nar, nov., br. 112/93) i Pravilnika o knjigovodstvu i Računskom planu neprofitnih organizacija (Nar. nov., br. 20/94 i 40/94 – ispravak) donesen je novi propis o računovodstvu neprofitnih organizacija. Naime, temeljem čl. 2. st. 5. Zakona o računovodstvu (Nar. nov., br. 109/07), Vlada Republike Hrvatske donijela je novu Uredbu o računovodstvu neprofitnih organizacija (Nar. nov., br. 10/08), a s primjenom od 01.01.2008. U 2009. donesena je Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o računovodstvu neprofitnih organizacija ( Nar. nov., br. 07/09). Neprofitne organizacije u Republici Hrvatskoj imaju poseban društveni značaj, a za očekivati je da će razvojem naše zemlje broj neprofitnih organizacija i dalje rasti. TEB-ov priručnik između ostaloga obrađuje i odredbe propisane Uredbom o računovodstvu neprofitnih organizacija te Uredbom o izmjenama i dopunama Uredbe o računovodstvu neprofitnih organizacija. U ovom TEB-ovom priručniku uz uvod u novo računovodstvo neprofitnih organizacija, autori su na praktičan način obuhvatili i iskazivanje imovine, obveza, vlastitih izvora, prihoda , rashoda i utvrđivanje rezultata s primjerima knjiženja te sastavljanje i predaju financijskih izvještaja s primjerima popunjenih propisanih obrazaca te primjere bilježaka uz financijske izvještaje. Priručnik obuhvaća i položaj neprofitnih organizacija u sustavu poreza na dohodak, primjenu poreza na dodanu vrijednost kod neprofitnih organizacija te pročišćene tekstove propisa bitne za poslovanje neprofitnih organizacija. Uvjereni smo da će ovaj praktični priručnik biti značajno i korisno pomagalo svim računovođama neprofitnih organizacija kao i ostalim stručnjacima koje zanima poslovanje i računovodstvo neprofitnih organizacija.

Želite li pročitati knjigu?Novo računovodstvo neprofitnih organizacija u pdf formatu? Dobar izbor! Ovu knjigu je napisao autor Baica, Neven. Čitati Novo računovodstvo neprofitnih organizacija Online je sada tako jednostavno!

POVEZANE KNJIGE